Zettai Karen Children

Mangaka: Takashi Shiina
Uitgever: Kana
Volumes Frans: 2
Volumes Japans: 29
Score:

7 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Zettai Karen Children… Ik had er nog nooit van gehoord. Jullie wel? In Japan is de manga echter erg succesvol met al meer dan 30 volumes en allerlei afgeleide producten. Kana France waagt zich nu aan een Franse vertaling. Kan dit ook bij ons een succes worden?

Zettai Karen Children… Dat zijn drie meisjes, drie verschillende krachten en drie ton miserie! We bevinden ons in de 21ste eeuw, ongetwijfeld de nabije toekomst. De Espers worden alsmaar talrijker en krijgen meer en meer invloed op de machtsverhoudingen in de wereld. ESP staat voor extrasensory perception en Espers zijn mensen die dergelijke buitenzintuigelijke krachten bezitten. Espers gebruiken hun zintuigen optimaal en kunnen krachten ontwikkelen als teleportatie, telepathie, etc. Hun niveau wordt onderverdeeld in zeven mogelijke categorieën waarvan 7 het hoogste is. En onze drie hoofdpersonages bezitten natuurlijk krachten van niveau 7. Die had je niet zien aankomen!

Kaoru, Aoi en Shiho zijn drie meisjes van tien jaar. Ze werken voor de overheid en door hun immense krachten kunnen ze alle Espers die hun krachten misbruiken overmeesteren. Ondanks hun jonge leeftijd zijn het geen katjes om zonder handschoenen aan te pakken. Ze zijn rebels en hebben een hekel aan elke vorm van autoriteit. Ze zijn met andere woorden moeilijk in toom te houden. Dat komt onder meer door hoe de maatschappij hen bekijkt. Hun ouders en vriendjes waren bang van hun krachten en de politie waarvoor ze werken ziet hen enkel als handig gereedschap om de misdaad te bestrijden. Waar vinden ze de huiselijke warmte die hen op het rechte pad kan houden?

Zettai Karen Children is een humoristische manga die bulkt van de capriolen van de meisjes. Hier en daar wordt er gelukkig een wat ernstigere noot tussengelast maar de humor blijft de bovenhand houden. En net die humor zal het voor Zettai Karen Children niet eenvoudig maken om door te breken in het westen. De erg typische tekenstijl en de al even typische humor zullen van deze manga enkel een aanrader maken voor een erg beperkt publiek. Allerminst rommel, maar wel repetitief en voorbehouden aan een specifiek doelpubliek.