Waarom Mangaheuvel?

Mangaheuvel is ontstaan als een hersenspinsel van Koen en Kenny. Koen is de eerste van de twee die manga’s is gaan lezen. Toen hij de eerste 4 volumes van “Video Girl Aï” uitleende aan Kenny was hij ook snel verslaafd. De collectie manga’s van Koen groeide heel snel maar dankzij menige pogingen van Koen om het zakgeld van Kenny richting nieuwe manga’s te laten gaan groeide de collectie van Kenny ook gestaag (hoewel ze momenteel nog steeds niets voorstelt tegenover deze van Koen). Al snel werd manga meer als een hobby. Het veranderde in een passie. Als thesis besloot Koen zijn passie en zijn studies van vertaler-tolk te combineren en het gedrag van de uitgevers van manga’s in Frankrijk te bestuderen. Hierdoor kwam Koen veel te weten over hetgeen schuil gaat achter de boekjes die tegenwoordig zo populair zijn geworden.

Toen Kenny besloot om een specialisatie jaar E-communicatie te doen en zo zijn hobby van webdesign bij te schroeven ontstond al snel het idee van een site te maken over manga’s. Toen hadden we nog niet echt een idee welk aspect van manga’s we zouden kunnen belichten in zo een site. In het eerste semester van deze opleiding moest Kenny samen met 4 andere personen een site maken. Na overleg met Koen besloot Kenny om een site te maken over manga’s en dit ontwerp later verder uit te bouwen. Uiteindelijk werd het een statisch-informatieve site. De naam mangaheuvel is bedacht door Kenny en is het resultaat van veel te vroeg moeten opstaan op dinsdagen.

Ondertussen was Kenny terug in contact gekomen met Gerrit met wie hij samen vroeger op de middelbare school zat, evenals Koen. Gerrit was een anime-fan. Een medestudent van Gerrit aan de KU Leuven, Jo, was ook verslaafd geraakt aan anime.

Koen is van beginnende surfer naar hardcore internetter gegaan. Hetgeen hij al snel opmerkte, is het gebrek aan Nederlandstalige manga sites. Na vele chatsessies begon het idee van een Nederlandstalige manga review site vorm te krijgen.

Toen Kenny aan Gerrit vertelde dat het idee broedde om een manga-review site te maken zagen ze beide in dat Manga niet kan losgekoppeld worden van anime. De meeste mensen in België komen immers in contact met manga via de anime op de televisie. Een statische site met reviews wordt al snel enorm moeilijk om te onderhouden. Daarom kozen we voor een dynamische site. Gelukkig voor het mangaheuvel-team was PHP-master Jo er om dit te voorzien. Toen uiteindelijk de hosting in orde was gingen deze 4 jongens aan de slag en maakten deze site die u nu voor ogen hebt.

Wij willen de Nederlandstalige mensen iets bij leren over manga’s en anime vanuit onze passie. Hopelijk haalt u er evenveel uit als wij reeds hebben gedaan.

Het mangaheuvel team

Mangaheuvel medewerkers: