Zeroin – A bout portant

Mangaka: Sora Inoue
Uitgever: Pika
Volumes Frans: 1
Volumes Japans: 8
Score:

6.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Uitgeverij Pika heeft wel wat gezapige B-reeksen in hun mangacatalogus. Dat is voor mij echter niet altijd een probleem. Ik kan best wel genieten van een Psychic Academy volume of een leuk moment beleven met Saru Lock. Ook deze Zeroin – A bout portant ademde een enorme B-sfeer uit, maar de knappe deernes op de covers stonden me aan dus belandde de reeks in m’n winkelmandje.

Zeroin speelt zich af in de nabije toekomst. De misdaad tiert welig en de politie kan het niet meer alleen aan. Daarom wordt er een speciale burgerpolitie in het leven geroepen. Maar die naam is wat misleidend want de burgerpolitie in Zeroin is een absolute elite-eenheid.

Mikuru is nog een tiener maar maakt toch al deel uit van de burgerpolitie. Zij is het die de covers siert en me overtuigde de reeks aan te schaffen. Stoer en sterk staat ze oog in oog met misdadigers, maar op school is ze een lief en ietwat onhandig meisje dat door haar looks menig mannenhart sneller doet slaan.

Tijdens één van haar acties komt ze in contact met Shiraishi. Deze jongen zit op dezelfde school en is een echte zwakkeling die niet voor zichzelf durft opkomen. Maar hij blijkt wel een groot hart te hebben als anderen in gevaar verkeren. Omdat zowat z’n ganse familie bij de politie werkt, is het ook zijn droom om politieagent te worden.

Hun lotsbestemmingen zullen mooi samenvloeien en samen zullen ze heel wat avonturen beleven. De zwakke loser zal natuurlijk al te vaak de sterke babe een hart onder de riem moeten steken, want Mikuru draagt een zwaar verleden met zich mee…

Zeroin – A bout portant is inderdaad een echte B-reeks. Het is allemaal erg middelmatig en enorm gericht op de puberjongens die Naruto en One Piece ontgroeid zijn maar nog niet te vinden zijn voor volwassen reeksen. Stoere babes in skimpy kledij, die ondanks hun kracht gered worden door losers. Dat lijkt me een passend leidmotief te zijn voor deze manga.

En dan weegt deze reeks toch wel wat licht naar mijn zin. Ik heb geen probleem met een vermakelijk B-reeksje waar je niet hoeft bij na te denken, maar Zeroin boeit zelden, beklijft nooit.

Mangaka Sora Inoue pleziert het mannelijk oog met prachtige rondingen voor de vrouwelijke personages, maar overstijgt nooit het niveau van eenheidsworst.

Zeroin – A bout portant is voor een select publiek geen slechte manga, maar is voor niemand een goede manga.