Yellow Hearts

Mangaka: Kengo Yonekura
Uitgever: Iku Comics
Volumes Frans: 2
Volumes Japans: 3
Score:

1.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Manga wordt heel snel gelijkgesteld aan seks en geweld. Het is een vooroordeel dat manga en anime maar niet van zich kunnen afwerpen. Maar we kunnen natuurlijk niet ontkennen dat er ook daadwerkelijk een florerende markt bestaat voor het genre: ecchi en hentai zijn alom bekende termen voor de wat seksueel getinte reeksen.

De Franse mangamarkt is enorm uitgebreid. Alle genres zijn aanwezig, elk doelpubliek vindt z’n gading. En toch werd het segment hentai voorlopig over het hoofd gezien. Waarschijnlijk door de problemen die de manga in Frankrijk kende gedurende de beginperiode.

Iku Comics belooft daar een einde aan te brengen. Dit samengaan van mensen van uitgeverijen Asuka en Soleil belooft ons ‘the heavy stuff’. De topreeks van ero-auteur U-Jin – Le Journal intime de Sakura – is nog eerder soft, maar Yellow Hearts krijgt een 18+ label mee. En er werd ons zwaar geschut beloofd!

Tetsuro Tanaka (Testuro op de cover) is 20 jaar en de zoon van een yakuza. Hij wordt vanaf jonge leeftijd ondergedompeld in een wereld van seks, geweld, moord en meer van deze geneugten des levens. Hij leeft van gevecht tot gevecht, van wilde braspartij naar even wilde sekspartij. Maar op een dag ontmoet hij Ai, een prostituee die ook in het wereldje verzeild geraakt is buiten haar wil om. Het derde hoofdpersonage is Tetsuhito (Tetsuhiko genaamd op de cover) wiens moeder een prostituee is maar die nu achter de tralies zit.

Drie unieke persoonlijkheden met verschillende lotsbestemmingen, maar met één ding dat hen bindt. Ze willen wraak op het yakuza wereldje dat hen gemaakt heeft tot wie ze zijn.

Het heeft me veel tijd gekost om deze samenvatting neer te pennen. Zonder de samenvattingen te lezen op het internet zou ik nauwelijks iets van deze manga begrepen hebben. Het springt van hot naar her, onduidelijke flashbacks, even onduidelijke herkenning van de personages, slechte pagina-indeling, … Eigenlijk valt er weinig positiefs te zeggen over deze reeks.

Het is ook echt ‘heavy stuff’ zoals aangekondigd door uitgeverij Iku Comics. Het is voor mij zelfs volledig over het toelaatbare. Alles is zo overdreven, zo extreem, dat het je allemaal niets meer doet. De vrouwen die zwaar verkracht worden en dan toch nog schreeuwen om meer, is ook iets dat me enorm ergert.

Is er dan echt niets positiefs aan Yellow Hearts van Kengo Yonekura? Toch wel. De tekenstijl past perfect bij dit volwassen, extreme verhaal. Geen kawai stuff hier, maar een keiharde stijl.

En ondanks de verschillende fouten in de samenvatting op de backcover, kan ik het werk van de uitgeverij ook toejuichen. Een duidelijk 18+ label, een al even duidelijke disclaimer en natuurlijk een plasticje rond. Als dit nog in onschuldige handen valt is het echt wel de fout van de winkelier.

Om af te sluiten kan ik dus zeggen dat deze manga eigenlijk aan niemand aan te raden is.