World’s End Harem

Mangaka: Kotaro Shouno / Link
Uitgever: Delcourt / Tonkam
Volumes Frans: 2
Volumes Japans: 6
Score:

7 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

World’s End Harem is een erotische shonen manga getekend door Kotaro Shouno en bedacht door Link (vermoedelijk niet die van Zelda). De vraag die gesteld wordt in deze manga is duidelijk: wat als jij de enige man was in een wereld vol vrouwen?

World’s End Harem speelt zich af in het jaar 2040. Reito is een jongeman die in de fleur van zijn leven gediagnosticeerd wordt met MS. Er is nog geen medicijn beschikbaar, maar dat is geen probleem. Als Reito enkele jaren in een cryogene slaap wordt gebracht zal er een geneesmiddel beschikbaar zijn. Zijn vriendinnetje Erisa belooft op hem te wachten. Maar de wereld is volledig veranderd wanneer Reito na vijf jaar weer ontwaakt…

Een virus heeft 99,9% van de mannelijke wereldbevolking uitgeroeid. Enkel vijf mannen die in een cryogene slaap werden gehouden tijdens de verspreiding van het virus blijken immuun te zijn. Het is tijd om deze vijf mannen te laten ontwaken en hen in te zetten als fokvee om de wereld te herbevolken.

Reito wordt verwacht met zoveel mogelijk vrouwen seks te hebben om zo de toekomst van de mensheid te verzekeren. Maar daar is de jongeman niet toe in staat. Hij wil zijn vriendinnetje Erisa terugvinden. Zal hij aan de druk (en de sexy lichamen die hem worden voorgeschoteld) kunnen weerstaan?

World’s End Harem verschijnt in de Shonen Jump+ en is daar de populairste manga van het moment. En daar is niets vreemds aan. De manga heeft een fijne, moderne tekenstijl, bevat genoeg erotische scènes om op dat vlak hartjes te winnen, maar heeft ook qua verhaal genoeg om het lijf – pun intended – om de lezer te blijven boeien. Wie of wat ligt aan de basis van het virus? Welke manipulaties voert de vrouwenraad uit? Wat is er gebeurd met Erisa? Zal Reito erin slagen een vaccin te ontdekken tegen het virus? Genoeg vragen om ons als lezer geboeid te houden.

Natuurlijk zijn er ook typische punten van ergernis mogelijk. Dit is echt wel gericht op een mannelijk publiek en ook al hebben de vrouwen het voor het zeggen, eigenlijk zijn ze niet veel waard zonder mannen. Zo lijkt de technologische vooruitgang tot stilstand te zijn gekomen gewoon omdat er geen mannen meer zijn. Een ietwat minderwaardig beeld van de vrouw? Maar als ietwat volwassener shonen (“young”) heeft het toch genoeg te bieden om je als (mannelijke) lezer te boeien.