Wolf Guy

Mangaka: Yoshiaki Tabata / Yuki Yogo / Ayumi Izumitani
Uitgever: Tonkam
Volumes Frans: 3
Volumes Japans: 8
Score:

8.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

“Young” is het nieuwe modewoord in de Franse mangascène. Shonen en seinen zijn volledig uit de mode, het liefst labelen uitgeverijen hun manga’s als “young” – heftiger dan shonen, maar niet zo diepgravend als seinen. Wolf Guy moet voor uitgeverij Tonkam één van de paradepaardjes van die “young” collectie worden.

Wolf Guy was oorspronkelijk een romanserie neergepend door Kazumasa Hirai. In vervlogen tijden verscheen er al eens een manga gebaseerd op de romans, maar sinds 2007 wordt de serie nieuw leven ingeblazen door scenarist Yoshiaki Tabata en het tekenend duo Yuki Yogo en Ayumi Izumitani. Een iets hevigere en gewelddadigere manga, zoals het een goede young betaamt!

Aoshika geeft les aan een probleemschool. Haar klas is bovendien de ergste van de hele school. De leerlingen worden geterroriseerd door Haguro – zoon van de plaatselijke yakuzachef – en zijn clan. Althans, de leerlingen die niet tot zijn groepje behoren. Wanneer het schoolhoofd Aoshika meedeelt dat er een nieuwe probleemjongen haar klas zal vervoegen, gaat de lerares haar zorgen verdrinken. Als ze strompelend naar huis wankelt, komt ze echter terecht in een straatgevecht. Akira Inugami neemt het op tegen een ganse bende opgetrommeld tuig. Het tuig delft in grote getalen het onderspit…

De volgende dag blijkt Inugami de nieuwe leerling in Aoshika’s klasje te zijn. De aantrekkelijke juffrouw is geïntrigeerd door de jongen die zonder schrammen uit het helse gevecht van de dag voordien kwam. Of bezorgde haar dronken blik haar een vals beeld? Wanneer Inugami zich zonder aarzelen neervlijt op de vaste plaats van opperkrapuul Haguro lijkt het hek van de dam in de klas. Maar “Wolf” – zoals de bijnaam van Inugami luidt – lijkt over onuitputbare krachten te beschikken.

Wolf Guy leest als een trein. Uiteraard zijn de vele, erg gewelddadige gevechten daar niet vreemd aan. Toch is dit geen hersenloze actiemanga. Daarvoor zit er net iets teveel diepgang in. Maar het is natuurlijk wel een typische “young” (we blijven het modewoord hanteren!). Naast geweld zitten er ook de nodige wulpse rondingen in van vrouwelijk schoon met vaak perverse gedachten van de alomtegenwoordige bad guys.

Uiteraard is dit eerder voer voor de (mannelijke) liefhebbers van krachtpatserijmanga maar Wolf zal door z’n strakke looks zeker ook sommige vrouwen kunnen bekoren. Wolf Guy verdient het zonder enige twijfel om van naderbij bekeken te worden. Sterk!