Witchcraft Works

Mangaka: Ryu Mizunagi
Uitgever: Kana
Volumes Frans: 4
Volumes Japans: 7
Score:

7.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Witchcraft Works is een manga van Ryu Mizunagi die gecatalogeerd wordt als seinen, maar zowel shonen als shojo trekjes heeft. Hoe luidt mijn oordeel?

Takamiya is een introverte jongen die sinds kort een probleem heeft. In de klas zit hij naast het populairste meisje van de school die niet alleen een echte babe is maar tevens de dochter van de directrice. Ze wordt aanbeden door een ware fanclub en die heeft het er niet op begrepen dat een loser als Takamiya zomaar naast hun prinses kan zitten. Ook al heeft Takamiya er echt niet voor gekozen naast Kagari plaats te nemen. Integendeel, hij zou liever een rustiger schoolleven leiden.

Op een dag heeft Takamiya een beetje pech en valt er een heel stuk schoolgebouw neer op hem. Balen! Sterven door een stuk school dat op je hoofd valt… Brute pech! Plotseling duikt er echter een schim op die hem redt. Het is zowaar Kagari verkleedt als heks. En ze begint te vechten met een andere heks die het schoolgebouw deed instorten en het op Takamiya gemunt heeft. Shit, wat een nare droom!

Spijtig genoeg voor Takamiya was het geen droom maar pure werkelijkheid. Kagari is een goede heks die tracht de orde in de wereld te bewaren. Er zijn echter ook slechte heksen die chaos proberen te veroorzaken. Op een of andere manier is Takamiya van belang en heeft iedereen het op hem gemunt. Niet specifiek op Takamiya maar op de witte substantie die zijn lichaam voortbrengt… Jawel, Takamiya denkt in eerste instantie ook aan het perverse idee dat even jullie gedachten kruiste.

Takamiya beseft dat hij een last is geworden voor Kagari die hem telkens weer moet beschermen tegen heksen en hij besluit zelf magie te willen leren om zichzelf te kunnen beschermen. En zo begint het verhaal van Witchcraft Works dat ook te volgen is in animevorm.

Kana heeft met Witchcraft Works een manga in handen die commercieel kan slagen. Het verhaal is klassiek maar bevat daardoor veel elementen die hun waarde reeds veelvuldig bewezen hebben. De hybride vorm tussen shonen en shojo en dan gepubliceerd worden in een seinen magazine is ook iets dat tegenwoordig aanslaat. Kijk maar naar Black Butler en consoorten. Witchcraft Works kan mij als ervaren mangalezer niet meer boeien maar zal zeker een groot publiek overtuigen van zijn kwaliteiten.