We need kiss

Mangaka: Saitani Umetaro
Uitgever: Doki-Doki
Volumes Frans: 2
Volumes Japans: 3
Score:

5.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Mangaka Saitani Umetaro kennen we nog van het zevendelige GCU dat ook al bij uitgeverij Doki-Doki werd gepubliceerd. Deze manga wist me maar zijdelings te boeien en maakte ik zelf niet volledig af, maar blijkbaar was er toch iets aan de stijl van Saitani Umetaro dat me genoeg beviel om dit driedelige We Need Kiss te testen.

We need kiss begint zo mooi, zo lieflijk. Eisaku en Natsuko beleven hun eerste nacht samen en lijken het ideale koppeltje te zijn. Zelfs de vader van Natsuko die enkel een visser goed genoeg achtte voor zijn dochter, draait bij als hij ziet wat een leuke gozer Eisaku is en hoe goed de twee bij elkaar passen.

Eisaku doet echter geheimzinnig over zijn verleden in Tokio. Niemand weet goed waar hij vandaan komt en wat hij daar juist uitspookte. Na verloop van tijd beginnen er hardnekkige geruchten de kop op te steken dat Eisaku niemand minder is dan de verschrikkelijke Bee. Een verwerpelijk individu dat verscheidene vrouwen terroriseerde.

Wanneer Natsuko’s beste vriendin van huis wegloopt en een mysterieuze brief achterlaat voor Natsuko, zal deze laatste niets anders kunnen doen dan haar vriendin achterna gaan en haar lieve Eisaku achterlaten. Maar wat zal Eisaku doen? Gaat hij op zijn beurt op zoek naar Natsuko? Is hij écht Bee? En wie of wat is die Bee eigenlijk? Is hij echt zo slecht als iedereen zegt? Of is het een urban legend?

We need kiss is een driedelige erotische thriller. Saitani Umetaro dompelt ons in deze manga onder in het milieu van de prostitutie. Jonge meisjes die een centje willen bijverdienen. Het mysterie dat rond de persoon van Bee hangt zal ons bezighouden evenals de rol van zijn vroegere bazen.

Het eerste volume van We need kiss weegt wat licht om blijvend te boeien. De sprongen die de mangaka maakt komen wat amateuristisch over en lijken eerder een truc om het verhaal wat meer serieux te geven dan dat het een blijk zou zijn van een eigen stijl.

Het verhaal en de sfeer van de manga zijn dan wel serieuzer dan GCU maar het weegt allemaal te licht om een ouder publiek aan te spreken. Dit is gewoon een manga dat een puberpubliek wil aanspreken dat iets wil lezen dat ‘lijkt’ op iets volwasseners.

We need kiss is net zoals GCU uiteindelijk toch een teleurstelling. Het is niet slecht over gans de lijn, en met het verstand op nul kan je misschien wel even geboeid zijn als je in een niet te veeleisende bui bent, maar iemand aanraden om deze reeks te kopen zou ik toch niet doen. Ook al kent de reeks slechts drie volumes, voor mij was dit eerste volume genoeg om de reeks te dumpen.