Voleur de visages

Mangaka: Junji Ito
Uitgever: Tonkam
Volumes Frans: 1
Volumes Japans: 1
Score:

7.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Junji Ito blijft een favorietje van Tonkam. De uitgeverij verkiest zijn korte reeksen, one-shots en kortverhalen boven zijn verzameld werk in reeksvorm uit te geven. Ook dit derde volume in de Junji Ito collection is weer een verzameling kortverhalen.

De bundel start al onmiddellijk met het sterke titelverhaal: Voleur de visages. Machida is een nieuwe leerlinge en er valt haar al direct een meisjestweeling op in haar klas. Maar de meisjes blijken geen tweeling te zijn. Eén van de twee neemt het uiterlijk over van de persoon waar ze mee omgaat. En Machida is haar nieuwe slachtoffer… Al snel lijkt ze er als twee druppels water op. Maar dan komt de schooldirecteur met een erg uitgekiende strategie om het meisje weg te pesten. Een strategie met verschrikkelijke gevolgen. De jager wordt plotseling de prooi!

Voleur de visages bestaat uit 6 novelles. Zoals gezegd is het titelverhaal erg geslaagd maar nadien daalt de kwaliteit wat. De twee laatste verhaaltjes zijn echter weer recenter en dan stijgt het niveau van Ito toch blijkbaar ook. Vooral het afsluitende verhaal dat ook dubbel zolang is als de rest van de bundeling steekt er bovenuit. Origineel en gedurfd, Junji Ito op z’n best.

Junji Ito blijft de king of horror – zeker wat betreft het Franse aanbod horrortitels. Ook deze bundeling kortverhalen biedt weer zijn geslaagde mix aan zijn fans aan.

Tonkam zorgt ook weer voor een puike uitgave met wederom speciale aandacht voor de cover. Het is allemaal erg uniek en origineel gevonden. Zeker het bekijken waard!