Vidéo Girl Aï

Mangaka: Masakazu Katsura
Uitgever: Tonkam
Volumes Frans: 15
Volumes Japans: 15
Score:

9.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Vidéo Girl Aï is de eerste manga die ik ooit gekocht heb en het is sindsdien altijd mijn favoriet gebleven. Het is het verhaal van Yota, een onzekere jongen met een veel te goed hart voor deze wereld.

Het verhaal begint met Yota die een video huurt en deze afspeelt op zijn defecte videorecorder. Tot zijn grote verbazing komt het meisje – de video girl Aï – uit zijn TV gesprongen en vertelt ze hem dat ze gekomen is om hem te helpen het hart van zijn geliefde Moémi te veroveren.

Maar niets loopt zoals gepland. Het karakter van Aï werd veranderd door de defecte videorecorder van Yota en het meisje zal gevoelens beginnen koesteren voor hem. Ook Yota zelf ziet in dat hij meer voelt voor de flamboyante Aï, dan voor zijn onbereikbare vlam Moémi.

Het verhaal wordt er niet eenvoudiger op als blijkt dat Moémi verliefd is op de beste vriend van Yota en als er een nieuwe leerlinge op school aankomt die al snel haar liefde aan Yota zal verklaren en hem met doortastende middelen zal proberen te verleiden.

Emoties. Dat is misschien wel het beste woord om dit meesterwerk te omschrijven. De emoties die Masakazu Katsura in Video Girl Aï beschrijft zijn er waar we ons allemaal gemakkelijk mee kunnen identificeren. Waarschijnlijk is dat wel de sterkte van deze manga. Iedereen vindt wel een personage waaraan je gehecht raakt en in wiens huid je zal kruipen tijdens het verorberen van de vijftien verschillende delen.

Het verhaal zit vol interessante plotwendingen en hoewel de nieuwe personages er in commercieel aspect enkel zijn aan toegevoegd om het succes van de reeks te verzilveren en deze wat te rekken, bieden ze toch een voldoende meerwaarde om het verhaal niet te laten slabakken.

Als er slechts één manga is die je in je leven zou lezen, dan moet je Video Girl kiezen. Alle aspecten van manga komen er in voor: liefde, humor, romantiek, actie, verdriet, science-fiction,… Bovendien is Katsura een meester in zijn tekenkunst en hoewel hij na Video Girl zijn stijl nog perfectioneert, zie je toch al duidelijk dat hij vanaf het eerste deel van deze manga zijn tekenstijl volledig beheerst. Sommige plaatjes zijn gewoonweg adembenemend. Als je weet dat Tonkam ook een deluxe versie van dit meesterwerk heeft uitgebracht dan weet je wat je nu moet gaan doen, kopen die handel!