Vamos là

Mangaka: Osada Yoshimi
Uitgever: Doki-Doki
Volumes Frans: 1
Volumes Japans: 3
Score:

7.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Misschien komt het doordat ik opgegroeid ben met de voetbalanime van Captain Tsubasa of omdat de manga van Slam Dunk zo’n onuitwisbare indruk op me naliet, maar sportmanga blijven me nog steeds erg aanspreken. En gelukkig maken de Japanners van zowat elke bedenkbare sport wel een manga. Zo ook van zaalvoetbal!

Yu heeft in de loop der jaren een muur rond zich gebouwd. Het meisje komt asociaal en zelfs agressief over naar haar klasgenoten toe en niemand betrekt haar bij activiteiten. En zo heeft Yu het graag. Of houdt ze zich dat enkel voor?

Wanneer het nieuwe schooljaar begint lijkt haar ‘rustige’ leventje echter voorbij. Asami is ieders favoriet en lijkt in alles wat ze onderneemt te slagen. En blijkbaar heeft ze het tot haar missie gebombardeerd om Yu tot vriendin te maken en te betrekken bij het sociale gebeuren op school. Aangezien Asami deel uitmaakt van het zaalvoetbalteam en Yu een sportief type is, sleurt ze haar mee naar de club. Yu lijkt het zich allemaal te laten welgevallen. Tot op zekere hoogte. En indien rekening wordt gehouden met haar moeilijke karakter. Kortom, genoeg voer voor een boeiende manga!

Vamos là kocht ik aan vanwege het sportsthema, maar veel zaalvoetbal wordt er vooralsnog niet gespeeld. Miskoop? Allerminst want de personages worden erg boeiend neergezet en de onderlinge relaties lopen al erg snel hoog op.

De tekenstijl van Osada Yoshimi is klassieker dan klassiek. Over de tekeningen zelf kan je weinig slechts verzinnen, maar de pagina-indeling had toch echt wat inventiever gemogen.

Vamos là is geen hoogvlieger maar biedt een leuk moment van vertier door de interessante personages.