Vacances de Jésus & Bouddha (Les)

Mangaka: Hikaru Nakamura
Uitgever: Kurokawa
Volumes Frans: 1
Volumes Japans: 6
Score:

9 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

De lezers van het magazine AniWay konden reeds eerder kennismaken met de manga Saint Young Men. Nu is deze populaire manga eindelijk ook in het Frans te verkrijgen onder de welluidende titel: Les Vacances de Jésus & Bouddha. Als dat de lading niet dekt, weet ik het ook niet meer!

Meer dan tweeduizend jaar zetten Jezus en Boeddha zich al in voor het welzijn van de mensheid. Na alle heisa rond de eeuwwisseling hebben ze besloten dat ze toe zijn aan een welverdiende vakantie. Ze huren een klein appartementje in Tokio en ontdekken het echte leven. Weg van alle hemelse drukte.

We volgen de twee geliefde godheden die ons een unieke blik geven op ons aardse leven. Jezus wordt maar wat graag vergeleken met Johnny Depp terwijl Boeddha zich verdiept in een ons welgekende manga van Osamu Tezuka. De twee maken uitstapjes naar pretparken – waar Boeddha wel erg zen blijft op de roller coaster – en een sauna – waar Jezus aanzien wordt als een echte maffioso. Het blijft lachbuien regenen bij de lezer als Jezus een blog begint en beide verhevenen zich als komisch duo op een podium wagen.

Zoals je al merkt is Les Vacances de Jésus & Bouddha een humoristische manga. Hikaru Nakamura slaagt erin dit originele uitgangspunt ook erg sterk uit te werken met hilarische momenten tot gevolg. Niet alle hoofdstukken zijn even sterk, maar het gegrinnik zal zich toch snel opvolgen bij het lezen van deze manga. Een leuke aanrader die zeker ook in het Nederlands niet zou misstaan. Luistert er iemand mee?