Ulala

Mangaka: Kaoru Yunagi
Uitgever: Taifu
Volumes Frans: 2
Volumes Japans: 4
Score:

7 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Taifu heeft het niet onder de markt als uitgeverij. Beperkte middelen en een verdeling die echt wel te wensen overlaat. Het is niet altijd makkelijk om aan een Taifu-volume te geraken. maar dat houdt de Mangaheuvel natuurlijk niet tegen om af en toe toch eens een Taifu-serietje onder handen te nemen.

“Ulala ma colocataire” is een sentimentele shonen die nogal erotisch uit de hoek komt. Te vergelijken met bijvoorbeeld het werk van U-Jin (Journal intime de Sakura). Het verhaal begint met een koppeltje dat voor het eerst de liefde bedrijft. Ze hebben elkaar beloofd te wachten tot ze samen toegelaten werden aan de universiteit en dat is nu het geval… denkt het meisje Hatsuki alvast.

De jongen, Suguru, heeft echter geheim gehouden dat hij niet geslaagd was voor zijn ingangsexamens en dat ze dus niet samen op de universiteit zullen zitten. Hij wou echter absoluut seks met zijn liefje! Hij geeft dit alsnog toe na hun eerste stomend partijtje seks. Hatsuki is niet echt opgezet met dit nieuws en dumpt Suguru.

Deze laatste zal uiteindelijk een thuis vinden in een leegstaande flat van zijn oom. Wat hij niet weet is dat die flat gelegen is boven een stripteasetent. En dat die flat niet zo leegstaand is als op het eerste zicht blijkt…

Zo komt het dat Suguru zal samenleven met de ongelooflijke aantrekkelijke en lieve Ulala. Hij zal zich tot haar aangetrokken voelen, maar Ulala zal hem in de eerste plaats willen helpen om het weer goed te maken met Hatsuki. Een liefdesdriehoek biedt zich aan!

Ulala ma colocataire is erg klassiek qua opzet en tekenstijl. Er zitten geen baanbrekende of originele elementen in. Het zit echter wel allemaal goed in elkaar en de personages zijn best wel aangenaam om volgen.

Qua verhaal heeft het wat weg van de sentimentele shonens van Katsura maar dan wel voor een ouder publiek door de stomende seksscènes die dan weer uit de manga’s van U-Jin lijken weggelopen. We kunnen echter niet zeggen dat dit het beste van twee werelden is. Het is een degelijke manga maar meer ook niet.

Deze manga van Kaoru Yunagi is dus een vermakelijke lectuur maar zal voor de ervaren lezer weinig nieuws onder de zon brengen. Het is niet zo dat de vrouwelijke mangaka hier een touch aan geeft die haar mannelijke collega’s haar niet hebben voorgedaan.