Trillion Game

Mangaka: Riichiro Inagaki / Ryoichi Ikegami
Uitgever: Glénat
Volumes Frans: 2
Volumes Japans: 5
Score:

8.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Trillion Game is een samenwerking tussen Riichiro Inagaki (Dr. Stone) die het scenario bedacht en Ryoichi Ikegami (Sanctuary) die instaat voor de tekeningen. Wat krijgen we voorgeschoteld als twee dergelijke titanen de krachten bundelen?

Trillion Game is het verhaal van twee vrienden die tegenpolen zijn van elkaar. Haru is de vlotte, populaire jongen die zich overal uit kan kletsen (lees: uit kan liegen), terwijl Gaku de introverte nerd is die stotterend niet uit zijn woorden raakt. Samen gaan deze twee jonge kerels de wereld veroveren. De zakenwereld tenminste…

Haru heeft één grote droom: een triljoen yen verdienen. En het is altijd zijn uitgangspunt geweest om dat samen met Gaku te doen. Maar beide mannen hebben geen rooie duit. En eigenlijk ook totaal geen adelbrieven die ze kunnen voorleggen. Het enige waar ze zich een béétje mee kunnen onderscheiden is de radde tong van Haru én het computergenie van Gaku. Zal dat volstaan?

Trillion Game boeit enorm en het vlotte karakter van Haru sleurt je ook als lezer gewoon mee, terwijl de aanwezigheid van Gaku er dan weer voor zorgt dat je ook niet vervreemd geraakt door de personages.

De twee krijgen al meteen te maken met een sterke antagonist en de personage zijn allemaal goed uitgewerkt. Sommige business ideetjes lijken wat ‘makkelijk’, maar het moet natuurlijk nog een manga voor een breed publiek zijn.

Deze manga is niet meteen baanbrekend te noemen, maar door het leuke, moderne uitgangspunt en de sterke personages raak je als lezer al snel helemaal in de ban van de groei van het imperium van Haru en Gaku. Levelling up in the business world!

Je merkt ook dat de plot uitgewerkt werd door de mangaka van Dr. Stone en de prachtige tekenstijl van ‘oude rot’ Ikegami past enorm goed bij het zakelijke, wat meer volwassen onderwerp.

En als ik dan kijk naar wat ik altijd belangrijk vind voor een Heuveltest: ik wil bij deze manga gewoon héél snel verder lezen. En dat is altijd een goed teken!