Tokyo Summer of the Dead

Mangaka: Shiichi Kugura
Uitgever: Soleil
Volumes Frans: 4
Volumes Japans: 4
Score:

4.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Zombies. Die goede, oude zombies. Ook de manga-industrie lijkt de nieuwste hype omarmd te hebben. Ook in Tokyo Summer of the Dead van Shiichi Kugura wordt er naar hartenlust gebeten en sloom in het rond geschuifeld. Maar is deze vierdelige manga ook iets waard of is het de zoveelste dode homp vlees in het rijtje?

Yu Someya is de jonge leerkracht die les geeft aan Ikuse Minamori. Yu is een doorsnee, alledaags type en Ikuse is een aangename, niet onaantrekkelijke leerlinge. Wanneer Ikuse haar leraar plotseling uitnodigt om mee te gaan op campingtrip (met haar ouders) begint het Yu plotseling te dagen dat hij misschien wel de zoveelste leraar wordt die een relatie begint met een leerlinge. Wanneer Tokyo plotseling overstelpt wordt met levende doden wordt overleven echter belangrijker dan dromerige gedachten over knappe leerlingen. Zal Yu Ikuse kunnen redden van de zombie-invasie?

Tokyo Summer of the Dead had een klassieke pitch maar ik was toch benieuwd naar de reeks. Blijkt dit echter een niemendalletje te zijn dat niets aan het genre toevoegt en zelfs niet voldoende hoog niveau haalt om schaamteloos entertainment te voorzien. De tekenstijl is kaal en cliché en het scenario is eigenlijk even kaal en even cliché.

Uitgeverij Soleil probeert hier mee te surfen op de zombiehype en er is alvast één onnozelaar die zich heeft laten (mis)leiden door de frappante cover en de leuke pitch. Het enige wat ik jullie kan aanraden is slimmer te zijn dan jullie nederige dienaar.