Tokyo Revengers

Mangaka: Ken Wakui
Uitgever: Glénat
Volumes Frans: 4
Volumes Japans: 14
Score:

8 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Ken Wakui is de mangaka van Tokyo Revengers en Glénat had het goede idee om deze shonen manga ook naar het Frans te vertalen. Maar heeft deze furyo-manga ook iets leuks te bieden?

Takemichi is 26 jaar en heeft nu al het gevoel zijn leven vergooid te hebben. Hij rolt van de ene slecht betaalde job in de andere en kan enkel een pietluttig studiootje betalen. Vaak mijmert hij ook over zijn onbestaand liefdesleven. Enkel toen hij 14 jaar was beleefde hij een korte romance met een meisje, maar die tijden zijn al lang vervlogen. Tot die ene dag!

Op een dag hoort hij op het nieuws dat Hinata gestorven is bij een incident tussen twee bendes. En het toeval wil dat Hinata dat ene meisje is waarmee Takemichi kortstondig een relatie had. Hoe zou het haar vergaan zijn nadat ze elkaar uit het oog verloren? Maar wanneer Takemichi op de metro wacht duwt iemand hem op de sporen en! belandt hij 12 jaar terug in de tijd!?!

Takemichi reist 12 jaar terug in de tijd, naar de periode waarin hij een relatie had met Hinata en samen met enkele vrienden de stoere jongens uithangt. Takemichi zal nog slechts één doel voor ogen houden: Hinata redden van de dood die haar twaalf jaar laten te wachten staat en op die manier ook zelf iets van zijn leven maken.

Takemichi zal betrokken worden bij een bendeoorlog die draait rond de Tokyo Manji-kai en haar charismatische leider. Maar wanneer Takemichi in contact komt met de leiders van de bende blijken die helemaal niet moordlustig te zijn. Waar is het mis gegaan met de Tokyo Manji-kai? Waarom zijn ze plots zo gewelddadig geworden en beginnen moorden? Takemichi zal het moeten uitpluizen, al moet hij dat niet alleen doen!

Tokyo Revengers draait immers niet om één enkele tijdsprong. Al snel zal Takemichi erachter komen dat hij kan “pendelen” tussen het heden en het verleden. Op die manier kan hij zien welke invloed zijn keuzes hebben op het heden. En wees maar zeker dat de keuzes die Takemichi maakt in het verleden een grote invloed hebben op het heden. Maar slaagt hij er ook in Hinata te redden? Want dat is het enige dat hem drijft!

Tokyo Revengers heeft een leuk uitgangspunt en dat wordt tevens goed uitgewerkt door mangaka Ken Wakui. En die leuke invalshoek met tijdsprongen tussen het verleden en het heden doen Tokyo Revengers dan toch net boven de middelmaat uitstijgen.