To Your Eternity

Mangaka: Oima Yoshitoki
Uitgever: Pika
Volumes Frans: 8
Volumes Japans: 9
Score:

8 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

To Your Eternity is een shonen manga van mangaka Oima Yoshitoki die we ook nog kennen van de manga over het dove meisje, A Silent Voice. Uitgeverij Pika had het goede idee om ook To Your Eternity (Fumetsu no Anata e) naar onze contreien te brengen.

Een onsterfelijk wezen trekt rond op onze planeet. Het wezen heeft geen emoties of identiteit maar kan wel de vorm overnemen van wezens waarmee het in contact komt. Nadat het wezen een tijdje een rots was, neemt het het lichaam van een zieke wolf over. Wanneer de zieke wolf aanwezig is bij een eenzaam jongetje dat sterft kan het ook een menselijke vorm aannemen. Maar ook die menselijke vorm is weinig meer dan een leeg omhulsel voor het wezen. Tot het in contact komt met het kleine meisje March…

March is een klein meisje met grote dromen. Haar grootste droom is om moeder te worden, maar daarvoor is ze nog veel te klein. Wanneer ze in contact komt met “het wezen” zal ze echter haar moedergevoelens kwijt kunnen en haar best doen ervoor te zorgen dat het wezen zich kan uiten…

To Your Eternity is een avontuur vol fantasierijke elementen en boeiende personages. Let wel op, want de prachtige covers kunnen leiden tot een misconceptie over de tekenstijl. De tekenstijl van mangaka Oima Yoshitoki is nog steeds ietwat apart en minder stijlvol dan de sublieme covers doen vermoeden.

De manga zelf is dan weer een boeiend avontuur, met sterke momenten, maar toch ook minder sterke momenten, die echter voornamelijk gedragen wordt door de vertederende onschuld van enkele hoofdpersonages zoals March.

To Your Eternity is een avontuurlijke shonen doorspekt met fantasy elementen, waar A Silent Voice een high school manga was met het element doofheid dat de manga uniek maakte. Maar ondanks het hemelsbreed verschil in scenario ademen beide manga wel heel veel menselijkheid uit en ligt de sfeer die beide manga uitademen toch in elkaars gelijke. Laat je zeker ook niet misleiden door het feit dat dit bestempeld wordt als “shonen” manga, de manga van Yoshitoki bieden immers heel wat meer diepgang dan de doorsnee shonen.