Time Shadows

Mangaka: Yasuki Tanaka
Uitgever: Kana
Volumes Frans: 3
Volumes Japans: 8
Score:

6.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Time Shadows is de internationale titel van Summer Time Render, een shonen manga van Yasuki Tanaka uit de Shonen Jump+ die naar het Frans vertaald wordt door Kana. De premisse leek ons alvast te bekoren, maar bleef de manga overeind na de lectuur?

Shimpei keert terug naar het eiland waar hij zijn jeugd doorbracht wanneer hij hoort dat Ushio, zijn jeugdvriendin, overleden is. Shimpei wordt hartelijk ontvangen door Mio, het zusje van Ushio, maar al snel blijkt dat er iets niets pluis is met de dood van Ushio. Blijkbaar is er immers een autopsie uitgevoerd op het lichaam van Ushio. Gaat het hier om moord? Voor Shimpei zijn onderzoek goed en wel kan starten wordt hij samen met Mio vermoord door… de tweelingzus van Mio?!

Maar de mangaka beseft natuurlijk ook dat hij het hoofdpersonage niet zo snel kan laten sterven. Shimpei ontwaakt dan ook opnieuw een dag eerder. Blijkbaar zit hij vast in een tijdslus die hem na zijn dood steeds doet wederkeren naar het moment waarop hij terugkeert naar het eiland en ontwaakt tegenover een jongedame met welgevormde boezem. “Steeds” want Shimpei zal immers nog meermaals het onderspit moeten delven tegen de vloek die het eiland teistert.

Er ontrafelt zich immers een mysterie waarbij “schaduwen” van eilandbewoners allerlei misdaden plegen. Wat zijn die schaduwen van plan? En hoe zijn ze te stoppen?

Op één of andere manier dacht ik dat Time Shadows een meer uitgewerkte versie zou zijn van “Our Summer Love”, een one-shot dat immers haast hetzelfde uitgangspunt heeft. Alleen is Time Shadows geen romantische shonen, maar een fantasy thriller waarin je als lezer op het puntje van je stoel zou moeten zitten. “Zou” want zo beklijvend is de manga nu ook weer niet…