Tiger & Bunny

Mangaka: Mizuki Sakakibara
Uitgever: Kazé
Volumes Frans: 1
Volumes Japans: 2
Score:

7.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Tiger & Bunny is één van die manga die (verdacht) veel aandacht krijgt. Zonder goed en wel te weten waarover het gaat, stond hij al op m’n verlanglijstje. De anime zorgt natuurlijk voor heel wat naambekendheid, maar ook Masakazu Katsura die voor het character design zorgde geeft een manga natuurlijk wat extra buzz mee. En dan nog eens overtuigende covers? Onderwerpen aan een Heuveltest die handel!

In Stern Bild vormen superhelden dé attractie van de stad. Ze worden gesponsord door multinationals en tijdens diverse televisieprogramma’s kan het publiek hun acties evalueren. Elk jaar wordt er een Heldenkoning gekozen die natuurlijk een vet contract zal kunnen ondertekenen. Wild Tiger is een ware idealist maar is duidelijk op zijn retour. Hij is een eenzaat en zijn interventies lijken nooit positief uit te draaien. Het lot zal hem voor het nieuwe seizoen echter koppelen aan Barnaby, een talentvolle nieuwkomer die van aanpakken weet! De opmerkelijk lezer zal al beseffen dat we onze Tiger en Bunny gevonden hebben…

Alweer een superheldenmanga, hoor ik sommigen denken. Hebben we daar de Amerikaanse comics niet voor? In Tiger & Bunny worden de superhelden opgevoerd als showbeesten. Om de zoveel geboortes krijgt er iemand superpowers van de natuur bedeeld en vaak wordt die persoon later een superhero. Soms natuurlijk ook een supervilain… En in dat laatste geval moeten de superheroes ten tonele te verschijnen om Stern Bild te vrijwaren van totale vernietiging. Sommige helden willen echt goed doen, andere helden willen gewoon goed overkomen en hun vet contract honoreren.

Tiger & Bunny ziet er enorm goed uit, heeft een leuke plot en leest enorm vlot weg. Diepgang is daarentegen weer heel wat verder te zoeken. Dit is dan ook een actiemanga. Wel een leuke actiemanga die mits de juiste ingesteldheid voor heel wat leesplezier zal zorgen.