The Arms Peddler

Mangaka: Kyoichi Nanatsuki / Night Owl
Uitgever: Ki-oon
Volumes Frans: 3
Volumes Japans: 5
Score:

8.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Ubel Blatt doet de kassa rinkelen bij uitgeverij Ki-oon. Maar je kan natuurlijk nooit genoeg ijzers in het vuur hebben. Mede daarom pakt de kleine maar erg succesvolle uitgeverij uit met de ‘spirituele opvolger’ van Ubel Blatt. The Arms Peddler komt uit hetzelfde voorpublicatiemagazine en wordt eveneens onderverdeeld in het dark fantasy genre.

In The Arms Peddler reizen we naar de toekomst. Een toekomst waar de aarde veranderd is in een dorre woestenij waar geweld welig tiert. Het verdwijnen van de ons gekende beschaving luidde de komst in van demonen en ander gespuis. Maar ook de mens zaait dood en verderf.

De familie van Sona wordt volledig uitgemoord door een criminele bende. Enkel Sona wordt gespaard door de bendeleider. Hij moet het levende bewijs zijn van de wreedheid van de bendeleider… Meer dood dan levend wordt de jongen gered door Garami, een wapenhandelaar met wel erg wulpse vormen. Zij redt het leven van Sona maar maakt meteen duidelijk dat hij daarmee haar bezit wordt. Slechts na betaling van 100 goudstukken zal hij zijn vrijheid kunnen terugkopen.

Als hulpje van Garami ontdekt Sona de wrede wereld waarin ze leven. Al snel blijkt Garami een bekwame vechtster te zijn die haar mannetje weet te staan. Maar biedt ze Sona ook de mogelijkheid om wraak te nemen op de bendeleider die zijn familie uitmoordde? Want dat is de enige drijfveer van de jongen…

The Arms Peddler vormt aangenaam leesplezier door het sterk uitgewerkte universum. De goed gedocumenteerde wereld bedacht door Kyoichi Nanatsuki wordt dan nog eens prachtig weergegeven door de gedetailleerde tekenstijl van Night Owl waardoor de manga zeker eens bekeken moet worden door de fans van dark fantasy.