Teenage Renaissance

Mangaka: Yushin Kuroki
Uitgever: Akata
Volumes Frans: 4
Volumes Japans: 4
Score:

7.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Teenage Renaissance is een manga die we als Belg toch eigenlijk een beetje verplicht zijn te lezen, aangezien er een hoofdrol is weggelegd voor Manneken Pis… Jawel, Manneken Pis is de sidekick en beste vriend van het hoofdpersonage David!

Teenage Renaissance is een shonen manga van Yushin Kuroki die in het Frans wordt uitgegeven bij Akata. Niet onverwacht gebeurt dat in hun ‘WTF?!’-collectie. ‘Shishunki Renaissance! David-kun’ is dan ook een redelijk geschifte manga…

We volgen David die als puber studeert aan de Louvre Academy, een doorsnee Japanse middelbare school. Net als zijn klasgenoten voelt David de hormonen door de keel gieren. Niet in het minst in de nabijheid van de prachtige Vénus, het mooiste meisje van de school… Maar slaagt David er ook in om het meisje van zijn dromen het hof te maken? Weet David het hart van Venus te veroveren? Als doorsnee jongen lijkt hij het onderspit te zullen delven, maar dat is zonder de hulp van zijn beste maat Manneken Pis gerekend!

Teenage Renaissance is een hilarische manga waarin de personages allemaal weggelopen lijken uit het Louvre, het Renaissance-tijdperk of de kunstwereld in het algemeen. Dat Manneken Pis ‘slechts’ de derde viool speelt, kijken we even door de vingers…

Buiten het originele uitgangspunt is deze Shonen Jump-manga een erg klassieke romantische shonen waarin het hoofdpersonage een mannelijke nietsnut is die plots weet te scoren bij de knapste meisjes van de school. En die meisjes hebben allemaal hun eigen karakter: de babe, het verlegen, onzichtbare meisje, etc.

Met de humor zit het best wel snor, maar dit is geen manga die je tientallen volumes lang geboeid zou lezen. En dat hoeft ook niet, want Teenage Renaissance telt slechts vier deeltjes. Grappige weglezer voor tussendoor! Met een glansrol voor Manneken Pis!