Talentless

Mangaka: Looseboy / Iori Furuya
Uitgever: Doki-Doki
Volumes Frans: 3
Volumes Japans: 4
Score:

7 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Munou no Nana bedacht door Looseboy en getekend door Iori Furuya wordt in het Frans door uitgeverij Doki Doki uitgebracht als Talentless, maar is ook wel gekend als Talentless Nana. Deze shonen verschijnt in Japan in de Gangan van Square Enix, waarmee jullie je misschien al ietwat een beeld kunnen vormen van wat jullie voorgeschoteld zullen krijgen.

Het verhaal speelt zich af in een wereld waarin sommige mensen plotseling bepaalde gaven begonnen te ontwikkelen. De kinderen die dergelijke superkrachten hebben worden verzameld in een school op een afgelegen eiland waar ze les krijgen en een intensieve training ondergaan om het op te nemen tegen de “vijanden van de mensheid”. Maar wanneer een nieuwe leerlinge opduikt rijzen er plotseling vele vragen…

Nana is de nieuwe leerling die duidelijk met een ander doel op het eiland zit dan de andere leerlingen. Nana doet zich voor als een meisje dat gedachten kan lezen maar is dat wel zo? Al snel blijkt dat het brave, onschuldige meisje een dubbele agenda heeft. Ze werkt in opdracht van de overheid en moet de leerlingen één voor één afslachten…

Al snel blijkt dat de “vijand van de mensheid” in werkelijkheid de leerlingen zelf zijn. De autoriteiten vrezen dat zij in opstand zullen komen en de wereldorde zullen verstoren of omverwerpen. Waardoor zij natuurlijk hun macht zouden verliezen. Nana werd er op uitgestuurd om dit “probleem” in de kiem te smoren.

Talentless is een shonen manga die eigenlijk nergens slecht scoort, maar die ook nergens ver boven het gemiddelde uitstijgt. Een gezapig serietje waar de nieuwkomers wel van zullen genieten, maar die voor de rest toch wat te weinig diepgang biedt.