Super HxEROS

Mangaka: Ryoma Kitada
Uitgever: Delcourt/Tonkam
Volumes Frans: 2
Volumes Japans: 12
Score:

3.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Waar is de tijd dat uitgeverij Tonkam baanbrekend werk verrichtte voor manga in het Franse taalgebied? Die ligt al lang achter ons… Sinds de uitgeverij werd opgeslorpt door Delcourt en manga uitbrengt onder het label ‘Delcourt / Tonkam’ richt ze zich vooral op pulp… Geldt dat ook voor Super HxEROS van Ryoma Kitada?

Deze manga is een science fiction haremkomedie die in Jump SQ gepubliceerd wordt onder de titel Dokyû Hentai HxEros… Hentai, eros,… veelzeggend? Toch wel!

In Super HxEros wordt de aarde aangevallen door buitenaardse monsters die als parasieten de seksuele energie van mensen leegzuigen. Erg in paniek is de mensheid nog niet echt aangezien het leven zijn gewone gangetje blijft gaan…

Slechts een vreemde nonkel heeft een groepje jongeren rond zich verzameld die de strijd aangaan met deze ‘parasites’… Enjo Retto is het neefje van de professor en samen met vier sexy meiden vormt hij een soort sentai groepje dat de strijd aanbindt met de monsters…

De buitenaardse wezen willen de mensheid uitroeien door de seksuele energie van mensen leeg te zuigen waardoor de monsters enerzijds sterker worden, en anderzijds de mensheid niet meer het libido heeft om zich voort te planten. Maar het groepje jongeren werd niet zomaar geselecteerd! Nee, dit groepje jongeren heeft zo’n perverse gedachten dat ze de krachtigste wapens vormen tegen de parasites! Olé!

Super HxEROS zou een actievolle komedie met heel wat pikante scènes moeten zijn, maar voor humor en actie krijgt de manga op de Heuvelschaal een bedroevend cijfer en ook met die erotiek is het maar povertjes gesteld. Sfeer en gezelligheid dan maar? Evenmin…

Wanneer de humor teleurstelt, de actie enorm futloos is en de erotiek niets meer is dan wolkjes censuur… Wat blijft er dan nog over buiten het clichématige scenario en uitgeholde personages? Inderdaad: niets.

Super HxEROS richt zich echt tot de jonge tieners die door het uitgangspunt omvergeblazen (zouden moeten) worden, maar of hun ouders deze aankoop zullen sponsoren is nog maar zeer de vraag. En of er écht tieners te vinden zijn die dit goed vinden, durf ik ook nog eens te betwijfelen. Er is echt wel heel wat beters te vinden.