Sun-Ken Rock

Mangaka: Boichi
Uitgever: Doki-Doki
Volumes Frans: 25
Volumes Japans: 25
Score:

7.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Mangaka Boichi brak volledig door dankzij Sun-Ken Rock, een actievolle shonen manga die Doki Doki naar het Frans vertaalde. Hoofdpersonage Ken krijgt 25 volumes de tijd om ons met zijn brute kracht en grootse idealen al dan niet te overtuigen van de kwaliteiten van “Sen Ken Rokku”.

Kitano Ken is een Japanner die een moeilijke jeugd heeft gekend. Maar wanneer de knappe Yumin hem enkele woorden van moed inspreekt, wordt hij halsoverkop verliefd op haar. Maar al snel verlaat zijn grote liefde het land!

Yumin vertrekt naar Seoul om er agente te worden. En Ken ziet slechts één oplossing: zijn grote liefde achterna reizen en eveneens agent worden. Maar waar Yumin een intelligent en gedreven meisje is, heeft Ken enkel zijn grote liefde waarmee hij kan uitpakken. En dat is niet voldoende om het in Zuid-Korea te maken.

Ken geraakt aan lager wal in Seoul waar hij er niet in slaagt een job te vinden. Maar wanneer hij als bij toeval een oude restauranthouder redt van de maffia zal zijn leven volledig overhoop gehaald worden.

Waar Yumin zich al snel zal opwerken bij de politie, bewandelt Ken een tegenovergesteld carriërepad. Hij zal namelijk zijn eigen maffiaorganisatie opstarten. Ken zal met zijn vuisten en grootse idealen gezag afdwingen, maar wat zal er gebeuren als zijn grote liefde ontdekt dat hij het pad heeft gekozen van de georganiseerde misdaad? Want net dat pad wil Yumin te gronde richten.

Sun-Ken Rock is een typische actiemanga waarin voldoende humor zit om het allemaal wat luchtiger te maken. Wat GTO deed met het onderwijs, doet Sun-Ken Rock met de maffia. Mangaka Boichi beheerst alle elementen waardoor Sun-Ken Rock een mooi succes werd: keiharde gevechten, hechte vriendschappen en grootse idealen, en natuurlijk wulpse, schaars geklede deernes die al dan niet gered moeten worden of juist iedereen tot moes slaan.

Sun-Ken Rock mist de diepgang van bijvoorbeeld Sanctuary, maar die manga richt zich dan ook op een volwassener publiek. Sun-Ken Rock is gewoon “verstand op nul en genieten” verwacht hier immers niet dat je hersencellen nodig hebt om het scenario te kunnen volgen.