Summer Wars

Mangaka: Igura Sugimoto / Yoshiyuki Sadamoto
Uitgever: Kazé
Volumes Frans: 3
Volumes Japans: 3
Score:

8.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Summer Wars geniet natuurlijk heel wat naamsbekendheid vanwege de populaire animatiefilm. Het succes was zo enorm dat een mangaversie niet mocht uitblijven. Vaak vallen manga-adaptaties echter hard tegen. Volgt de manga van Summer Wars die tendens?

Summer Wars is nog steeds het verhaal van Kenji, het wiskundegenie dat naast zijn studies een onderhoudsjob heeft bij de virtuele wereld Oz. Oz is een communicatienetwerk dat miljoenen spelers herbergt en heeft een enorme impact heeft op het dagelijkse leven.

Wanneer Kenji door Natsuki, het onbereikbare meisje van zijn dromen, wordt meegevraagd naar een familiefeest op het platteland springt hij een spreekwoordelijk gat in de lucht. Het familiefeest draait echter helemaal anders uit dan gepland…

De manga van Summer Wars is een getrouwe adaptatie van de film. De tekenstijl is erg aangenaam en geeft de gevoelens van de personages goed weer. Het verhaal en de personages blijven enorm boeiend om volgen.

In tegenstelling tot vele adaptaties is Summer Wars dus een geslaagde overzetting van film naar manga. Igura Sugimoto heeft een tekenstijl die het verhaal van Yoshiyuki Sadamoto eer aandoet. En dat verhaal blijft ook in mangavorm overeind. Een prachtige film of een sterke manga. Het is maar wat je verkiest. Beide mag natuurlijk ook.

Uitgeverij Kazé doet nog een folietje met de cover, maar als het daardoor is dat de prijs iets hoger ligt dan de norm had dat voor mij zeker niet gehoeven. Maar ook de uitgave ziet er dus puik uit.