Strobe Edge

Mangaka: Io Sakisaka
Uitgever: Kana
Volumes Frans: 3
Volumes Japans: 10
Score:

7.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Kana heeft zich altijd voornamelijk geconcentreerd op shonen manga. Op de Franse markt is het echter onmogelijk je als grote uitgeverij te concentreren op één genre of doelpubliek. Je moet voor elk wat wils in de catalogus opnemen. Kana begon heel zachtjes met de shojo manga, maar heeft ondertussen een heel sterk aanbod. En dat wordt soms iets te snel verguisd of over het hoofd gezien!

Ninako is een vrolijk meisje. Tot voor kort had ze weinig oog voor jongens en verliefdheid maar ze lijkt eindelijk klaar om de stap naar de puberteit te zetten wanneer ze Ren ontmoet. Ren is het idool van de school en alle meisjes vallen in zwijm voor de knappe, maar zwijgzame jongen. Wanneer ze per toeval samen de trein nemen zal Ren met een klein gebaar Ninako’s hart stelen… En het meisje wordt halsoverkop verliefd op de prins in de witte trein.

Maar uiteraard is dit nog niet het moment om al lang en gelukkig samen te gaan leven. De manga zou dan een veel te kort leven beschoren zijn. Daiki is Ninako’s jeugdvriend en heeft al zijn hele leven een oogje op het meisje. Eindelijk acht hij de tijd rijp om zijn liefde te verklaren, maar al snel komt hij erachter dat hij net iets te lang getalmd heeft.

Nochtans is het niet omdat Ninako smoorverliefd is op Ren dat de jongen ook hetzelfde voelt voor het meisje. Ren is immers al van de spreekwoordelijke straat en gaat uit met… de mysterieuze zus van Daiki. Topmodel van beroep. Genoeg voer voor een shojo? Jups, ik denk het wel!

Strobe Edge is één van die titels die een beetje onder de radar passeren. Het krijgt lang niet de aandacht die shojo manga van de zogenaamde ‘shojo-uitgeverijen’ Akata/Delcourt en Soleil krijgen. Toch vormt de reeks een heel verfrissende lectuur. Verwacht je hier niet aan baanbrekende, grensverleggende shojo, maar als traditionele shojo is dit simpelweg een hoogvlieger. Niet meer, maar zeker niet minder.

Strobe Edge ademt een warme, vrolijke, maar niet kinderachtige sfeer uit. Het is een leuke weglezer voor zij die nog geen allergische reactie vertonen op een doorsnee klassieke shojo manga.