Strike The Blood

Mangaka: Gakuto Mikumo / Manyako / Tate
Uitgever: Kana
Volumes Frans: 1
Volumes Japans: 4
Score:

7 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Strike The Blood is één van die manga’s die mede dankzij de anime een hit(je) moet gaan scoren. Gakuto Mikumo verzorgde het scenario, Manyako zorgde voor het character design en Tate uiteindelijk verzorgde de tekeningen. Met drie man moet je toch wel iets deftigs in elkaar kunnen flansen, denken wij dan.

Het verhaal speelt zich af op Itogami, een artificieel eiland nabij Tokyo, waarop mensen en monsterachtigen samenleven om te bewijzen dat een vredelievende samenleving tussen beide mogelijk is. Deze manga zal bewijzen dat die vredelievende samenleving tussen beide echter niet zo eenvoudig te bewerkstelligen is als de aanname doet vermoeden.

We volgen Kojo Akatsuki, een jonge kerel die blijkbaar zorgeloos door het leven gaat. ‘Blijkbaar’, want hij draagt een groot geheim met zich mee. Hij behoort namelijk tot de vier sterkste vampiers ter wereld. Toch wilt hij die immense kracht geheim houden. Hij is er namelijk niet mee geboren en heeft ze verkregen op een duistere manier die hij zich niet meer kan herinneren. Zijn familie en vrienden weten niet dat Kojo een ijzersterke vampier is.

Op een dag zal Kojo’s leven opgeschrikt worden door de intrede van Yukina, een jong meisje dat stage loopt bij een geheimzinnige orde die monsterachtigen moet observeren. Deze machtige organisatie besluit één van de vier belangrijkste en sterkste vampiers te laten observeren door een jong meisje dat stage loopt… Hum.

Uiteraard zal de eerste kennismaking tussen Kojo en Yukina hectisch verlopen, maar zullen beide jongeren na verloop van enkele hoofdstukken naar elkaar toe groeien. En zullen er andere meisjes hun opwachting maken. Etc. U kent het procedé.

Strike The Blood is een erg klassieke, doch daardoor ook vlot lezende manga. Een beginnende mangaliefhebber zal hier zeker door overtuigd kunnen worden. Voor een meer ervaren lezer zal het echter allemaal te veel een déjà vu oproepen.