Stravaganza

Mangaka: Akihito Tomi
Uitgever: Casterman
Volumes Frans: 4
Volumes Japans: 5
Score:

8 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Stravaganza van mangaka Akihito Tomi is de nieuwe heroic fantasy manga van uitgeverij Casterman in hun Sakka-collectie. Stravaganza – la Reine au Casque de Fer (Isai no Hime) wordt in Japan voorgepubliceerd in Harta waar ook Bride Stories in hernomen wordt, dus de verwachtingen waren toch wel hooggespannen.

Mitera is de hoofdstad van het koninkrijk Auroria. De stad is een onneembare vesting omringd door hoge stadsmuren want de buitenwereld is gevaarlijk. Erg gevaarlijk. De natuur herbergt er immers vervaarlijke wezens van divers allooi. Eén meisje laat zich echter niet afschrikken door de gevaarlijke fauna van de buitenwereld. Claria is een sexy, charmante jongedame die bovendien erg vernuftig is en met scherp lemmet haar mannetje weet te staan. Stiekem sluipt ze Mitera binnen.

In Mitera heerst een gemaskerde koningin. Wanneer ze haar volk toespreekt is ze altijd gehuld in een sierlijke helm. Zowel gevreesd als geliefd heerst ze over de stad. Maar haar staf is niet zo tevreden met hoe hun koningin door het leven gaat. De koningin deinst er niet voor terug om incognito het kasteel te verlaten en te dolen in de stad en zelfs buiten de stadsmuren. Slechts weinigen weten dat de koningin niemand minder is dan de sexy Claria…

De tijd dat de koningin rustig haar eigen zin kon doen en als Claria de omgeving verkennen zal echter omslaan in een tijd van oorlog en geweld. Zal de koningin opgewassen zijn tegen het gevaar dat haar land bedreigt? Ze zal haar vernuft alvast moeten aanspreken om zichzelf en haar volk te redden van de ondergang!

Akihito Tomi heeft een vlotte tekenstijl die de wulpse vormen van het hoofdpersonage mooi in de verf zetten. Toch is Stravaganza meer dan de zoveelste ecchi heroic fantasy. Wij werden alvast meegesleept door de queeste, de humor en de boeiende personages. Fans van heroic fantasy moeten dit zeker eens bekijken.