Step up Love Story

Mangaka: Katsu Aki
Uitgever: Pika
Volumes Frans: 15
Volumes Japans: 30
Score:

8.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Futari Ecchi is een cultmanga in Japan. Pika gebruikt de ondertitel van deze Japanse reeks om hun koopwaar aan het Franse publiek te verpatsen: Step up Love Story. De mensen die wat Japans kunnen zullen al wel weten in wat voor genre deze titel onder te verdelen valt… De reeks is dan ook verboden voor min 15-jarigen.

Makoto Onoda en Yura Kawada zijn zopas aan elkaar gekoppeld, en het moet gezegd, hun eerste ontmoeting viel best wel mee. Enkele maanden later is het kersverse koppel getrouwd. In Japan is het namelijk zo dat een vrouw van 25 toch echt wel dringend werk moet maken van het zoeken naar een (geschikte) partner, en vermits zowel Makoto als Yura 25 jaar zijn was de beslissing snel genomen.

De tortelduifjes hebben echter weinig, om niet te zeggen ‘geen’, ervaring met het liefdesleven, laat staan met de daarbijhangende seks. En rond dit alles zal Step up Love Story draaien, de ontdekking van een al dan niet boeiend seksleven voor Makoto en Yura.

We volgen hun huwelijksnacht, hun angsten, hun genot, kortom, alles wat met de liefde en vooral de seks te maken heeft. De reeks telt al meer dan twintig volumes in Japan dus kan het natuurlijk niet dat alles rond deze twee pas getrouwden blijft draaien. De eerste stappen verlopen immers moeilijk voor Makoto en Yura. Yura is nogal preuts en onwennig, terwijl Makoto dan weer enkele probleempjes van zijn kant heeft. Ik zal ze maar niet verklappen. En beide zullen al snel hulp krijgen van derden. Het jongere zusje van Yura blijkt een nymfomane te zijn die het koppel best wel een helpende hand wil bieden (figuurlijk), en de broer van Makoto die reeds een lang en ‘gezond’ huwelijksleven kent is ook bereid zijn kleine broertje te helpen met enkele al dan niet perverse tips.

In de loop van het verhaal zullen er nog wel personages bijkomen, en zullen we in nog andere situaties verzeild raken. Het valt echter nog af te wachten of de reeks zichzelf genoeg kan vernieuwen om de lezer te boeien, zonder in een doorsnee hentai manga te vervallen. Want eerlijk is eerlijk, voor het moment biedt Step up Love Story meer dan blote borsten en een stevige portie seks. Het hele verhaal is er natuurlijk rond opgebouwd en alles wordt mooi in beeld gebracht, maar zoals Pika aankondigt is dit meer een seks encyclopedie dan een pornoverhaal.

De manga staat dan ook vol met allerlei statistiekjes en weetjes over het seksleven van de doorsnee Japanner. Pika doet zijn best om ook de Franse equivalenten in die statistieken op ons los te laten aan het eind van elk volume.

Deze manga van Katsu Aki is erg leuk, vermakelijk en zelfs interessant. Maar natuurlijk zullen veel mensen er een gewone hentai inzien. Terwijl hentai liefhebbers hier dan misschien te weinig expliciete scènes in vinden en geen nood hebben aan allerlei tekst en statistieken. Step up Love Story is een sentimentele shonen die nu toevallig doorspekt is met seksscènes, zo zou je het kunnen noemen.

Pika levert hier ook een mooi product af met het behoud van de kleurenpagina in het begin van elk volume. Step up Love Story valt dan wel in hun Senpai collectie die verboden is onder de 15 jaar, maar erg veel moeite om dit duidelijk te maken doen ze niet. Wees er maar zeker van dat menig 14-jarige deze reeks in zijn collectie zal hebben.