Starving Anonymous

Mangaka: Yuu Kuraishi / Kazu Inabe
Uitgever: Pika
Volumes Frans: 3
Volumes Japans: 7
Score:

6 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Starving Anonymous is een manga van Yuu Kuraishi (scenario) en Kazu Inabe (tekeningen) die in het Frans uitgegeven wordt bij Pika. Deze thriller heeft alles in huis om het young publiek geboeid hun maag te laten keren…

Het is lente als ons verhaal begint, maar ook al is het nog maar maart, Japan loopt al gebukt onder een zinderende hitte. De opwarming van ons klimaat, weet je wel. Ié gaat met de bus naar huis wanneer er zich in de bus plotseling een gas verspreidt… Iedereen gaat neer…

Wanneer Ié weer ontwaakt bevindt hij zich in een gigantische opslagruimte. Waar is zijn beste vriend Kazu? En de andere passagiers van de bus? In het magazijn wordt Ié omringd door enerzijds ingevroren mensenlichamen en anderzijds vetgemeste mensen die hun verstand verloren lijken. Waar is Ié terecht gekomen?

Al snel blijkt dat Ié terecht is gekomen in een soort industriële boerderij waar de mensen het vee vormen. De mensen worden gekweekt als voer voor gigantische, wormachtige monsters. Staan zij klaar om de aarde over te nemen?

Starving Anonymous is een dystopische thriller met heel wat ruimte voor horror. Het wordt verkocht als een kruising tussen Dragon Head en Attaque des Titans, maar ik vind deze young dan toch van een heel wat minder niveau. Het basisconcept bedacht door Kengo Mizutani is best wel interessant, maar de uitvoering speelt te veel op het gore en het shockeren van het doelpubliek dan op sterke plotontwikkeling.

Het young publiek kan hier misschien wel hun gading in vinden, maar veelal is dit toch een manga waarin het wansmakelijke de overhand neemt op al het boeiende dat mogelijk zou zijn met dit unieke basisconcept. Een teleurstelling!