Stairway to Heaven

Mangaka: Makoto Kobayashi
Uitgever: Pika
Volumes Frans: 1
Volumes Japans: 4
Score:

8.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Makoto Kobayashi kennen we nog van het grappige “What’s Michael?!” dat echter vroegtijdig gestopt werd bij uitgeverij Glénat. Nu geeft Pika de mangaka een nieuwe kans in hun Senpaï collectie – de meer gedurfde manga – en daar zit deze reeks zeker op zijn plaats.

Chiya Minakami is een geniale arts die haar ganse leven geijverd heeft voor haar patiënten. Ze heeft vele levens gered en heeft een uitstekende reputatie opgebouwd. Maar op ieder leven volgt onvermijdelijk de dood. Chiya sterft op 92-jarige leeftijd als een oud verrimpeld vrouwtje…

Ze heeft echter haar leven opgeofferd voor het welzijn van anderen en er kan geen twijfel over bestaan dat ze de hemel in mag – of toch? Een verschrikkelijk alarm gaat immers af als de oude vrouw door de hemelpoorten gaat. Blijkt dat ze nog maagd is, en dat kan natuurlijk niet. Je moet zowel liefde geven als liefde krijgen in het leven.

God stuurt Chiya op onverbiddelijke wijze naar de hel van het genot alwaar Chiya zich zal moeten laten liefkozen door een man. Was het maar alleen een man… Nee, in de hel van het genot heeft alles de vorm van een penis. De eenden hebben een bek in de vorm een een penis in erectie, de vogels al evenzeer, krabben hebben geen scharen maar lullen, de nek van de giraf? Jawel… Gewoonweg alles. Is het geen penis dan bestaat het uit volle lippen of andere zaken waarmee geliefkoosd kan worden. Voer voor hilarische taferelen – meer hilarisch dan erotisch zelfs.

Chiya is natuurlijk niet alleen in deze hel terechtgekomen. Haar vrouwelijke kompanen laten zich al snel gaan en genieten met volle teugen van dit pleziertje dat ze zich hun hele leven hebben onthouden. Chiya heeft het hier echter moeilijker mee – onze dokter is een beetje preuts!

Het is en blijft ook een ‘hel’ dus haar verblijf is niet zonder gevaar. Mannelijke maagden die haar proberen te verleiden en zo haar levensenergie willen stelen, onschuldig lijkende kleren bezorgen haar een kaal hoofd (jawel!), gemuteerde mannen die haar maagdelijkheid willen opeisen,… Ondanks een positieve eerste indruk is het nu ook weer geen aards paradijs. Maar Chiya zal er ook vrienden maken. Bijvoorbeeld moordenaars die uit de echte hel komen en goede daden verrichten om hun plaatsje in de hemel te bewerkstelligen. Dieren die haar niet enkel willen bevredigen maar die haar ook alles bezorgen wat haar hartje maar wenst. Het kan allemaal in Chicho Machi, de hel van het genot.

Stairway to Heaven is eigenlijk geen erotische manga zoals we zouden kunnen vermoeden. Het is allemaal zo extreem en zo absurd dat het je eerder doet lachen dan dat het je opwindt. De review zal op het eerste zicht extreem lijken (sex met dieren en diens meer) maar eigenlijk valt het allemaal wel goed mee als je valt voor de kenmerkende humor van deze reeks. Natuurlijk blijft het een manga die je ver uit de handen houdt van kleine broertjes, maar meer ook niet.

Hou je er wel van om eens ‘iets anders’ te lezen? Hou je van absurde humor? Ben je niet vies van een borst hier en wat schaamhaar ginder? Dan moet je deze vierdelige reeks zeker eens van naderbij bekijken. Elke keer weer vierhonderd pagina’s genot die weglezen als een trein.