Sprite

Mangaka: Yugo Ishikawa
Uitgever: Kazé
Volumes Frans: 1
Volumes Japans: 5
Score:

8.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Zoals jullie weten ben ik altijd wel op zoek naar een spannende, meeslepende seinen manga. Het zijn echter nog steeds niet de seinen manga die de markten overheersen dus het blijft zoeken naar die zeldzame pareltjes die me zo kunnen bekoren. Sprite van Yugo Ishikawa sprak me echter onmiddellijk aan. Zowel de pitch als de covers wisten mijn aandacht te grijpen. Wist het boekje zelf mijn aandacht ook vast te houden?

Op een doordeweekse dag merkt Sû plots zwarte vlokjes die als neerslag nederdalen. Vreemd, denkt ze, maar ze staat er niet bij stil. Schoolactiviteiten eisen haar aandacht op. Wanneer ze ’s avonds met enkele vriendinnen haar nonkel opzoekt die al tien jaar afgescheiden leeft van de buitenwereld in een torenhoge flat begint de miserie pas echt. Een verschrikkelijke aardbeving en een metershoge tsunami treffen Tokio. De stad lijkt volledig vernield buiten het moderne appartementsgebouw van haar nonkel. En dan nog, enkel de bovenste verdiepingen lijken gespaard gebleven van het vreemde zwarte water dat tot hoog in de trappenhal staat. Maar is de zwarte brei wel water? En waar blijven de hulptroepen? En waarom is het zo donker? Dit en nog veel meer vragen stellen Sû en de enkele overlevenden zich.

Sprite kent een boeiende start met een ramp die zowel hedendaags als mysterieus is. Toch zijn het vooral de personages die de aandacht naar zich toe trekken en het mysterie meer diepgang geven. De tijd speelt duidelijk een grote rol in het geheel en het is vooralsnog onduidelijk waarom enkelingen hier meer over weten… Om het wel erg toepasselijk te stellen: wat brengt de toekomst?

Sprite is een moderne seinen manga die een sterk scenario combineert met mooie plaatjes. Een thriller die balanceert tussen science-fiction en horror, maar die vooral de hartslag doet versnellen. Zeker een aanrader voor seinen liefhebbers die niet vies zijn van een rampje meer of minder!