Spicy Pink

Mangaka: Wataru Yoshizumi
Uitgever: Glénat
Volumes Frans: 1
Volumes Japans: 2
Score:

7.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Wataru Yoshizumi moeten we niet meer voorstellen. Na haar carrière te hebben opgebouwd rond liefdesverhalen voor jonge meisjes, probeert ze nu ook een volwassen publiek aan te spreken. Met het one-shot Cherish was dit al erg goed gelukt en in Spicy Pink probeert ze het ook met een (erg korte) serie.

In Spicy Pink gebruikt ze als setting het leven van een mangaka. Ze beweert echter bij hoog en bij laag dat ze zich niet direct op haar eigen leven heeft geïnspireerd. Sakura is een 26-jarige mangaka die het moeilijk heeft haar succesvolle debuut te evenaren. Haar vriendenkring bestaat voornamelijk uit haar vrouwelijke collega’s. Het drukke leven van een mangaka staat haar niet toe om de jacht op een nieuwe vriend te openen. Nochtans beweert haar beste vriendin Misono dat een boeiend liefdesleven inspirerend kan werken voor haar manga’s. Misono besluit Sakura mee te nemen op een dating party…

Sakura ontmoet er de plastische chirurg Iku. Op een ietwat vreemde manier zoeken de twee toenadering tot elkaar, ook al verloopt dat in het begin niet op rozen. Sakura ontdekt dat haar vreemde contacten met Iku haar inderdaad inspiratie opleveren en moet eveneens vaststellen dat ze stilaan verliefd op hem wordt. Maar achter Iku’s vrolijke façade draagt hij een zwaar verleden met zich mee. En bovendien eist Sakura’s ex ook zijn rol op. Het kluwen wordt warriger!

Aangezien Spicy Pink een manga is met bijna uitsluitend volwassenen en het bovendien voor volwassenen geschreven is, zijn de excessen uit Yoshizumi’s oudere werk verdwenen. De teneur is veel realistischer en de gevoelens en reacties levensechter. Enerzijds een voordeel, anderzijds mis je soms de luchtige humor van de mangaka. In Spicy Pink blijft het allemaal wat afstandelijker, kouder… De warme, vrolijke, huppeldepup personages blijven hier achterwege.

Toch is ook Spicy Pink een aangename verrassing. Yoshizumi bewijst na Cherish dat ze ook een wat langer verhaal voor volwassenen tot een goed einde kan brengen. Wij zijn alvast fan van de nieuwe weg die de mangaka heeft ingeslaan! Zeker omdat ze ook de vrolijke huppeldepup shojo’s nog niet heeft afgezworen…