Soul Keeper

Mangaka: Tsutomu Takahashi
Uitgever: Panini
Volumes Frans: 8
Volumes Japans: 8
Score:

9 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Mangaka Tsutomu Takahashi keert in Soul Keeper (oftewel Hito Hitori Futari in het Japans) terug naar de geesteswereld zoals alleen hij die kan beschrijven. Deze young manga combineert op lumineuze wijze de spirituele wereld met die van de politiek.

Riyon is de geest van een jonge vrouw die zich op rebelse wijze bezighoudt in het hiernamaals. Om haar een lesje te leren wordt ze teruggestuurd naar aarde als beschermengel van een mens. In de hoop haar op die manier wat volgens de regels te leren spelen. Riyon heeft hier echter niet veel zin in en om het klusje snel geklaard te zien kiest ze iemand uit die nog slechts 500 dagen te leven heeft…. Maar Soichiro Kasuga is niet zomaar de eerste de beste…

Soichiro Kasuga is premier van Japan en Riyon merkt al snel dat ze zal moeten optreden als beschermengel van iemand die belaagd wordt door vele kwade krachten. Zal Riyon erin slagen de premier van Japan bij te staan? Kasuga lijkt doelloos door het leven te gaan en lijkt de politieke strijd nu al verloren te hebben… Maar dat is zonder Riyon gerekend die de man opnieuw hoop zal geven…

Soul Keeper combineert het spirituele van de geesteswereld met de strijd op het politieke toneel van Japan. De manga werd gepubliceerd in Young Jump maar biedt genoeg diepgang om ook de seinen lezers te bekoren. Tsutomu Takahashi slaagt er op magistrale wijze in het spirituele met het politieke te verweven.

In Soul Keeper doet Tsutomu Takahashi wat hij het beste doet. De mangaka van Alive, Blue Heaven, Sidooh,… levert hier opnieuw een leuke weglezer af die heel wat leesplezier bezorgt maar toch ook voldoende overeind blijft qua plot. Aanrader voor al wie niet allergisch is aan politiek.