Sister

Mangaka: Knife Senno
Uitgever: Végétal/Soleil
Volumes Frans: 1
Volumes Japans: 1
Score:

7.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Sister is alweer een horror one-shot van Knife Senno waarvan ook al La fin de l’éden werd gereviewed op deze site. Er staan ons weer vijf korte verhaaltjes te wachten die ons moeten doen griezelen. Of Knife Senno hier ook in slaagt lees je verder.

Ma grande soeur est morte. In het eerste verhaal maakt het kleine duivelse mormel Shitarô weer zijn opwachting. Hij zit te huilen langs de straatkant omdat zijn grote zus gestorven is. Chisato ziet hem zitten en speelt wat met hem. Shitarô belooft haar dat vanaf nu al haar wensen zullen uitkomen. Enkele dagen later verdwijnen de drie vriendinnen van Chisato die haar hun huiswerk deden maken. Hoe lang duurt het eer Chisato erachter komt dat dit het duivelse werk is van Shitarô? Een leuk verhaal met een cyclisch einde.

La nuit, à l’heure du chat. Satoru werd gebeten door een kat toen hij nog jong was, en sindsdien is hij langzaam gemuteerd in een verschrikkelijk monster. Professor Serizawa wordt erbij geroepen om hem te onderzoeken. Samen met zijn assistente Miho doen ze enkele verontrustende ontdekkingen die het familiegeheim van deze familie zullen blootleggen.

La tour aux poupées macabres. Kitajima vindt een dagboek en raadpleegt de redactie van de schoolkrant hierover. Er staan mysterieuze beschrijvingen in over operaties op menselijke proefkonijnen. De jongen gaat op onderzoek uit maar keert niet meer terug. Zijn vrienden gaan de plaats waar hij het dagboek vond opzoeken om te zoeken naar hints. Een verschrikkelijk tafereel staat hen te wachten.

Ceux qui vivent dans les ténèbres. Yui Miyano verandert van school omdat haar goede vriendin Asami geen teken van leven meer geeft. Ze schrijft zich in op het internaat waar Asami zit om uit te pluizen wat er scheelt met het meisje. Al snel ontdekt ze het verschrikkelijke geheim van de berg waarop de school gebouwd is. Een sterk verhaal dat door het open einde net dat ietsje meer heeft dan de rest van deze bundel.

Sister. Misaki is een weeskind en gaat bij een familie wonen die beeldhouwwerken maakt. Yuya wordt haar nieuwe ‘broer’ maar de jongen kan zijn overleden zus niet vergeten. Misaki doet enkele minder aangename ontdekkingen als ze op onderzoek uitgaat in het paviljoentje van de familie…

Deze verhalenbundel is alweer een one-shot dat lekker wegleest. Ik had iets meer plezier bij het lezen van La fin de l’éden maar dat is dan eerder te wijten aan persoonlijke voorkeur dan aan een verschil in kwaliteit van de twee bundels. Het leuke aan Fin de l’éden is natuurlijk dat Shitarô meer zijn opwachting maakt. Voor de rest zijn de twee evenwaardig. De tekenstijl is nog altijd even aangenaam zonder potten te breken. De verhaaltjes zijn niet echt innoverend in het genre. En de impressie van Végétal/Soleil laat nog steeds te wensen over. Voor het eerst valt het me hier op dat de j-horror weldegelijk iets is dat meer gericht is naar een vrouwelijk publiek aangezien alle hoofdpersonages meisjes zijn. Maar laat dat je als man niet afschrikken want voor de rest is hier niets shojo-achtigs aan.

Een lekker weglezertje voor de fan zou ik zo zeggen.