Shonan Seven

Mangaka: Toru Fujisawa / Shinsuke Takahashi
Uitgever: Kurokawa
Volumes Frans: 10
Volumes Japans: 14
Score:

7.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Shonan Seven is een soort spin-off van het GTO-universum van mangaka Toru Fujisawa, hier getekend door Shinsuke Takahashi. Ietwat verrassend is het deze keer uitgeverij Kurokawa die ons een Franse vertaling brengt van deze shonen manga.

Shonan Seven speelt zich af in de Tsujido-school nadat Eikichi Onizuka en zijn maat Ryuji Danma naar Tokyo zijn vertrokken. Maar een nieuwe generatie staat klaar om de fakkel over te nemen. Ikki Kurokami schrijft zich in op de Tsujido-school om daar zijn kans te wagen in het tornooi waarin de Shonan Seven gekozen worden, dat zijn de sterkste vechters uit de Shonan-regio die als trofee een prachtige moto krijgen. Maar het gebeurt slechts zelden dat een eerstejaars ook meteen kans maakt om één van de Shonan Seven te worden, de gevechten zijn immers bikkelhard…

Shonan Seven is een typische shonen manga ontsproten uit het brein van Fujisawa. Harde gevechten door een stelletje puberende maagden die omringd worden door de knapste babes. We kennen het stramien ondertussen wel. En meer dan dat heeft Shonan Seven ook niet echt om het lijf…

Het scenario stelt niet veel meer voor dan “de sterkste worden”, maar het hoofdpersonage van Kurokami en de personages die hem omringen hebben gelukkig genoeg achtergrond om te boeien (en er een lange reeks van te maken). Clichés vliegen je om de oren maar hebben hun deugdelijkheid wel reeds bewezen en worden handig toegepast. De tekenstijl is zeker aangenaam genoeg om de fans te plezieren.

Is dit een efficiënte shonen manga? Zeker wel. Fans van het genre of nieuwkomers die tot het doelpubliek horen zullen hier van smullen, maar voor al de rest is dit gewoon “meer van hetzelfde”.