Shinjuku Fever

Mangaka: Mitsurou Kubo
Uitgever: Delcourt/Akata
Volumes Frans: 2
Volumes Japans: 10
Score:

8.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Shinjuku kennen we allemaal als het bruisende kwartier in Tokyo dat toch vooral bekend is voor het nachtleven. Het mag jullie niet verbazen dat het tiendelige Shinjuku Fever zich volledig afspeelt in… Shinjuku.

Fuku heeft slechts één passie in het leven en dat is supporteren. Zijn leven was leeg tot een senpaï hem de geneugten van de supportersclub leerde kennen. Nu blijft hij echter alleen achter in de club. Alle leden zijn vertrokken of afgestudeerd. Maar Fuku houdt vol. Tot zijn laatste zuchtje adem schreeuwt hij de teams van zijn school naar de overwinning. Eigenlijk meestal naar de nederlaag, maar dat is een detail.

Wanneer zijn beste vriend, bijgenaamd Fotoclub, hem meeneemt naar Shinjuku onder het mom van bijlessen, begint ons avontuur. Beide jongeheren zijn 18 jaar, het is zomervakantie, en het duurt luttele seconden voor ze met enkele sexy grieten een bar induiken! Een super nachtje in een karaoke later zijn ze volledig gerold door de meiden. Wat nu gedaan?

Fuku komt al snel weer in contact met een oude bekende, zijn senpaï die hem de supportersclub introk. Hij is nu een steenrijke host en heeft zijn eigen host club. In zo’n club paaien mannelijke hosts de vrouwelijke klanten die hun hart komen luchten, op zoek zijn naar een complimentje of gewoon wat vertier willen. Fuku zal terechtkomen in dergelijke host club en er proberen zijn geld te verdienen. Maar hij is onhandig, doodeerlijk en enorm goedgelovig. Hoe zal hij overleven tussen al deze haaien?

Shinjuku Fever wordt aangeraden door Toru Fujisawa van GTO en vergeleken met Beck. Adelbrieven om u tegen te zeggen, en de reeks stelt niet teleur. De tekenstijl is apart maar zal een mangakenner niet tegen de borst stoten, de humor werkt op de lachspieren en Mitsurou Kubo laat het hart van Shinjuku ook in zijn manga kloppen. Een aanrader voor wie zin heeft in een gezonde portie loserhumor!