Shibuya Love Hotel

Mangaka: Mari Okazaki
Uitgever: Delcourt/Akata
Volumes Frans: 3
Volumes Japans: 4
Score:

8 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Mari Okazaki wordt hier best wel geapprecieerd op de Heuvel. Deze mangaka die zweeft tussen shojo en josei wist ons vooral te overtuigen met haar melancholische, maar positieve kortverhalen en one-shots. We waren alvast benieuwd hoe Shibuya Love Hotel zou scoren op onze Heuvelschaal.

Shibuya Love Hotel vormt een reeks maar elk volume bestaat wel telkens uit een verzameling kortverhalen die zich allemaal afspelen in de buurt van het bruisende Shibuya. In Shibuya valt er altijd wel iets te beleven. Op het vlak van shoppen, maar zeker ook op het gebied van de liefde. Een hele buurt is er voorzien voor koppeltjes (of rondfladderende vrijgezellen) die enkele uurtjes of een volledige nacht in een love hotel willen doorbrengen. Zoals vaak gaat het bij Mari Okazaki dan ook over de zoektocht naar liefde, of de zoektocht naar zichzelf via liefde en vriendschap.

En in dat genre blinkt de mangaka nog steeds uit. Telkens weer die melancholische sfeer, maar wel altijd met een positieve ondertoon. Haar personages gaan op zoek naar liefde en vriendschap, maar ondanks dat ze hun tijd spenderen in Shibuya zijn het normale mensen zoals jij en ik. Okazaki slaagt er perfect in het evenwicht te vinden tussen een realistisch verhaal dat we zelf hadden kunnen beleven en het fictieve verhaal dat ook boeiend genoeg is om te lezen en ons te doen wegdromen. Mijmerend blijf je dan ook achter na de lectuur van Shibuya Love Hotel.

Okazaki’s pennentrekken zijn al langer dan vandaag een lust voor het oog. Door haar gewaagde maar leesbare pagina-indeling en oog voor detail zonder overdaad blijven de manga’s van Okazaki een plezier om ook zomaar in te bladeren.

Ben je fan van Mari Okazaki dan zal Shibuya Love Hotel je zeker niet teleurstellen. Moet je de mangaka nog ontdekken dan zal Shibuya Love Hotel je zeker een eerlijk beeld geven van waartoe Okazaki in staat is.