Sexy Cosplay Doll

sexy cosplay doll

Mangaka: Fukuda Shinichi
Uitgever: Kana
Volumes Frans: 2
Volumes Japans: 4
Score:

6.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Kana brengt ons met Sexy Cosplay Doll van Fukuda Shinichi een soort manga dat we niet meteen verwachten van de uitgeverij. “Sono Bisque Doll wa Koi wo Suru” is een romantische seinen manga met een ecchi ondertoon die kan tellen…

Wakana Gojo is een eenzaat. Hij woont samen met zijn grootvader en zijn droom is om ooit traditionele poppen te kunnen maken voor de Hina Matsuri. Maar omdat zijn poppendroom nu niet echt de meest viriele, mannelijke droom is die je kan hebben, houdt hij zijn passie verborgen voor zijn klasgenoten. Maar eigenlijk houdt Wakana álles verborgen voor zijn klasgenoten want een echt nauw contact onderhoudt de jongeman met niemand…

Tot op de dag dat Marine Kitagawa, niet toevallig hét populairste meisje van de school, hem op een dag een naaimachine ziet gebruiken. Maar tegen alle – en vooral Wakana’s – verwachtingen in lacht Marine hem niet uit. Integendeel, ze roept zijn hulp in!

Marine koestert al lang een cosplay-droom, maar handwerk is niet meteen haar sterkste kant. Wanneer ze ziet hoe handig Wakana is met de naaimachine smeekt ze de jongen om voor haar cosplay-kostuums te maken. Ze heeft al meteen een idee voor haar eerste kostuum! Eentje uit een ero-game waarvan het hoofdpersonage een seksverslaving heeft… Oops?!

Wakana en Marine zijn tegenpolen, maar toch zullen ze elkaar via hun passie weten te vinden. Waar Wakana zijn passie altijd verborgen hield voor de buitenwereld, zal Marine hem duidelijk maken dat het niet uitmaakt wat iemand van je passie denkt, zolang jij ze maar ten volle beleeft en nastreeft. Maar hoe gaat de onzekere jongen om met de supersexy, energieke en populaire Marine?

Sexy Cosplay Doll draagt een mooie boodschap uit: streef je passie na zonder je aan te trekken wat anderen ervan vinden. Maar voor de rest kabbelt deze seinen manga gewoon maar wat voort. De manga lijkt héél erg gericht op onzekere jongemannen en mist soms wat van die passie die de personages dan weer wel koesteren. Buiten het cosplay-element – opnieuw erg gericht op het otaku-publiek – biedt Sexy Cosplay Doll ook nauwelijks tot geen originele elementen.