Seizon – Life

Mangaka: Kaiji Kawaguchi
Uitgever: Génération Comics
Volumes Frans: 2
Volumes Japans: 3
Score:

8.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Kaiji Kawaguchi blijft hier erg geliefd op de Heuvel – of toch althans door mij. Deze keer is het een driedelige manga die hij tekende en waarvoor Nobuyuki Fukumoto instond voor het scenario. Seizon – Life is de titel en life is gewoonweg de vertaling van seizon, handig gedaan Génération Comics!

Takeda zit bij de dokter en deze heeft nu niet echt bijster goed nieuws voor de man. Hij lijdt namelijk aan een kanker die terminaal is. Volgens de dokter heeft hij nog zo’n zes maanden te leven.

Een nieuwe slag in het gezicht voor de man wiens dochter veertien jaar voordien verdween, en wiens vrouw ook al overleed aan kanker. Hij ziet het niet meer zitten en wil uit het leven stappen. Net voor hij de strop om de hals doet – letterlijk – krijgt hij echter een telefoontje van de politie. Takeda wordt gevraagd het lijk van zijn verdwenen dochter te komen identificeren.

Na 14 jaar is er eindelijk een doorbraak in de verdwijning van zijn dochter. Eindelijk heeft hij zekerheid over haar lot. Het geeft hem de kracht om verder te gaan met zijn leven, destemeer daar zijn dochter vermoord is en de moordenaar nog steeds op vrije voeten loopt.

Het toeval wil dat de zaak binnen de zes maanden verjaart en Takeda beseft dat hij de zes laatste maanden die hij nog te gaan heeft moet wijden aan de moordzaak op zijn dochter. Zijn dochter die wegens een gebrek aan liefde en aandacht het ouderlijke huis uitvluchtte en waarvan hij sindsdien nooit meer iets hoorde.

Hij gaat naar de plaats waar ze het lichaam gevonden hebben en vandaar uit zal hij zijn onderzoek starten. Kleine details brengen hem op minieme sporen die de man echter hoop geven om verder te zoeken en zo de zaak op te lossen. De rechercheur belast met de zaak is van niet veel hulp maar toch vindt hij een helpende hand bij de politie wanneer Murai zijn onderzoek steunt.

De tips die hij vindt over de moord op Sawako brengen hem niet alleen dichter bij de moordenaar maar ook bij zijn dochter. Zijn werk is altijd op de eerste plaats gekomen en de relatie met zijn dochter heeft daar altijd onder geleden. Takeda heeft de indruk dat hij Sawako nu pas echt leert kennen.

Het onderzoek loopt natuurlijk niet van een leien dakje. Het is zoeken naar een speld in een hooiberg en bovendien takelt Takeda fysiek verder af door de kanker die welig tiert in zijn lichaam. Het belooft een lange weg te worden…

Seizon Life is alweer een sterke titel die Kawaguchi ons voorschotelt. Hij staat hier dan wel niet in voor het scenario – wat duidelijk wordt aan het onderwerp en de teneur van de reeks – maar het blijft gewoonweg een beklijvend verhaal met sterke personages. Dat de reeks slechts drie delen beslaagt zal de koper met een klein budget aanspreken want de andere reeksen van Kawaguchi zijn vaak van lange duur. Seizon Life is dus alweer een topper van Kawaguchi!