Secret’R RTT

Mangaka: Haruki
Uitgever: Soleil
Volumes Frans: 1
Volumes Japans: 1
Score:

5.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Secret’R blijft één van de leukste ero-manga verkrijgbaar op de Franse markt. Toch trapte mangaka Haruki een deuk in de goede reputatie van de titel met de bundel kortverhalen Secret’R heure sup’ die gekenmerkt werd door een mooie inkleuring maar wel erg povere scenario’s. Toen konden we nog zeggen dat slechts twee verhaaltjes met het oorspronkelijke plot gelinkt waren, maar hoe doorstaat deze nieuwe bundel – Secret’R RTT – de test?

Secret’R RTT bestaat uit 9 hoofdstukken die samen 6 kortverhalen vormen in het universum van het gekende Secret’R. Meestal diepen we kort het verleden uit van één van de hoofdpersonages. Maar uiteraard stelt dat niet veel voor als dat slechts op een luttele 20 pagina’s per verhaal moet gebeuren. De bundel begint aangenaam, maar zakt dan weg in een weinig interessante plotopbouw voor de langere verhaaltjes. Zonde.

Haruki had met het driedelige Secret’R een aangename hentai afgeleverd maar bezoedelt zelf de goede naam door nu ook met Secret’R RTT teleur te stellen. De aangename tekenstijl blijft, de geslaagde seksscènes blijven eveneens overeind, maar scenaristisch haalt ook deze bundel nergens het niveau van het originele verhaal. Enkel voor de diehard fans!