Secret’R – heure sup’

Mangaka: Haruki
Uitgever: Soleil
Volumes Frans: 1
Volumes Japans: 1
Score:

4.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Secret’R was één van die zeldzame erotische manga’s waarvan het scenario best wel te pruimen viel. Ik verslond de trilogie dan ook smachtend naar meer. En kijk, daar fladdert toevallig een Secret’R – heure sup’ – uit de lokalen van Soleil. Een one-shot in het Secret’R universum. Wij waren verkocht!

Mangaka Haruki brengt echter slechts in twee (heel erg) korte verhaaltjes de ons gekende personages ten tonele. De rest van deze bundel bestaat uit oudere (al even korte) verhaaltjes van de mangaka. Zowel qua tekenstijl als qua verhaaltechnische uitwerking blijven die verhalen in de schaduw van Secret’R. De twee verhaaltjes die zich wel in het ons gekende universum afspelen staan daar zo ver van dat het even goed andere personages hadden kunnen zijn. Het is helemaal geen epiloog of iets anders met meerwaarde.

Negen verhaaltjes in een bundel van een luttele 100 pagina’s. Dan moet ik niet uitweiden over hoe kort elk verhaaltje wel niet is. Verwacht je ook niet aan een doorsnee manga. Houkago Drop – zoals dit one-shot in Japan heet – is immers een groter formaat en is volledig in kleur. Het grotere formaat, de kleurenpagina’s, de gebrekkige kwaliteit van de scenario’s, maar ook de hoge prijs, maken van dit boekje eerder een veredeld artbook dan een manga.

Secret’R – heure sup’ (of heures sup’, zelfs het boekje zelf is niet eenduidig) is er waarschijnlijk enkel gekomen om op het succes van Secret’R te surfen. Secret’R was echt een vermakelijke hentai en als fan kan je je enkel bedrogen voelen door dit one-shot dat dezelfde titel draagt. Oké, de tekenstijl en de aangename inkleuring blijven overeind, maar al de rest doet dat niet. En dat is teleurstellend voor een ero-manga. Wij blijven de hoofdreeks trouw!