Route End

Mangaka: Kaiji Nakagawa
Uitgever: Ki-oon
Volumes Frans: 2
Volumes Japans: 5
Score:

8.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Kaiji Nakagawa is volgens uitgeverij Ki-oon hét nieuwe talent van de psychologische thriller en met Route End kunnen we zijn kwaliteiten al meteen beoordelen!

Route End heeft best wel een vrolijk thema. Taji werkt voor een bedrijf dat gespecialiseerd is in het opruimen van lijken. Is er ergens een moord gepleegd? Een zelfmoord gebeurd? Dan komen zij langs om alle sporen te wissen zodat de ruimte weer spik en span is! Aan veel huishoudelijke schoonmaaktips moet je je echter niet verwachten, want Route End is zoals gezegd een psychologische thriller.

Veel mensen begrijpen niet hoe Taji en zijn collega’s hun beroep kunnen uitoefenen, het is immers nogal luguber, maar Taji zag als kleine jongen het lijk van zijn moeder aan een touw bengelen nadat ze zelfmoord had gepleegd, dus voor hem heeft de dood geen geheimen.

Maar het dagdagelijkse leven van Taji zal opgeschrikt worden wanneer de buurt wordt geteisterd door de seriemoordenaar END. END snijdt zijn slachtoffers in stukken en vormt met hun overblijfselen het woord END. Taji zal één van de crime scenes moeten opkuisen en komt zo in contact met het onderzoeksteam dat zich bezighoudt met het opsporen van de seriemoordenaar. En al snel blijkt dat Taji van erg dichtbij betrokken zal worden bij het onderzoek naar END…

Route End is niet enkel de zoektocht naar wie END is en wat zijn motief is, maar we volgen ook diverse personages die telkens een bijzondere achtergrond hebben waarin ze geconfronteerd werden met de dood. Voor het hoofdpersonage was het de zelfmoord van zijn moeder toen hij een kleine jongen was, maar elk personage heeft zo zijn verhaal.

En dat maakt Route End best wel een boeiende en beklijvende lectuur. Enerzijds heb je de zoektocht naar wie END is, en anderzijds hecht je je aan de personages door hun persoonlijke achtergrond. En zo blijkt mangaka Kaiji Nakagawa inderdaad een mooie aanwinst te zijn voor het mangawereldje!