Rouge Passion

Mangaka: Takumi Kobayashi
Uitgever: Iku Comics
Volumes Frans: 1
Volumes Japans: 1
Score:

7 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Iku Comics is een uitgeverij die zich strikt richt op de 16+ of 18+ markt. Met andere woorden, ze gaan vooral voor de hentai reeksen of toch de zwaarder getinte ecchi manga. Hun bekendste reeks is U-Jins ‘Sakura Diaries’ maar ze brengen ook one-shots uit en het is Rouge Passion dat we hier bespreken.

Rouge Passion bevat drie verhalen en het wordt door de uitgeverij omschreven als een pikante parodie op de grote romantische komedies zoals Video Girl, Love Hina of Ah ! My Goddess.

De bundel vat aan met het titelverhaal dat vier hoofdstukken beslaat. Een jonge kerel wordt leraar in een meisjesschool en dat vindt hij best wel leuk. Het uitgangspunt vond ik wat schrikwekkend – wetende dat dit een 16+ reeks is – maar ik kan iedereen al geruststellen dat hij niet in bed belandt met z’n leerlingen. Hij belandt echter wel in bed, en monogamie is niet echt z’n ding. ‘Rouge Passion’ is een vermakelijk verhaal en draagt deze reeks – ook al omdat het verhaal het best uitgewerkt is van de drie.

‘Le fruit défendu’ heeft drie hoofdstukken en gaat over een student die terugdenkt aan zijn jeugdliefde. Wanneer hij een uitnodiging krijgt om naar een reünie te gaan, keert hij terug naar het dorp waar hij opgroeide. Daar ontmoet hij zijn jeugdliefde weer. Maar zij is verloofd en zwanger, en bovendien is zijn eigen vriendinnetje meegereisd. Geen ideale situatie.

‘Le petit ami de Nogi’ tenslotte bevat nog slechts twee hoofdstukken en is eigenlijk het enige verhaal dat niet echt de moeite loont. Een leuk meisje woont samen met haar boerse en agressieve vriend, en blijft daar bij terwijl ze vele andere – betere – opties heeft. Niet echt m’n ding.

Met 2 op 3 haalt Rouge Passion al bij al een goed gemiddelde. De verhalen zijn leuk, grappig, maken gebruik van clichés maar niet overdreven. Kortom, ze zijn best vermakelijk.

De tekenstijl van Takumi Kobayashi is nergens baanbrekend maar volstaat om nergens te storen en de verhalen aangenaam weer te geven.

Zoals eerder vermeld noemt Iku Comics dit parodieën op de sentimentele shonen, maar echt parodiërende elementen heb ik niet gevonden. Dit zijn gewoon drie kortverhaaltjes die al dan niet een degelijk niveau halen.

Rouge Passion zal de fans van de wat pikantere versie van de sentimentele shonen zeker bekoren. De eerste twee verhalen zijn goed uitgewerkt en bieden genoeg om deze bundel – en wie weet wat nog – recht te houden. Het derde verhaal staat me persoonlijk niet aan, maar dat kan een persoonlijke voorkeur zijn.

Zoals voor de andere manga van uitgeverij Iku Comics geldt natuurlijk dat deze manga bedoeld zijn voor 16+ (soms zelfs 18+), dus gelieve hier rekening mee te houden en dit niet als cadeau voor je kleine broertje te kopen.