Resident Evil – Marhawa desire

Mangaka: Naoki Serizawa / Capcom
Uitgever: Kurokawa
Volumes Frans: 1
Volumes Japans: 2
Score:

8 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Resident Evil kennen we natuurlijk allemaal als het populaire videogame (ook wel gekend onder de Japanse naam Biohazard) van Capcom. Het kon natuurlijk niet anders dan dat er ooit een manga zou worden getekend rond de populaire franchise. En eindelijk is het zover: Resident Evil – marhawa desire kende zelfs een mondiale release van het eerste volume.

Doug Wright is een professor in de biotechnologie. Hij geeft les aan de universiteit waar toevallig ook zijn neefje rond hotst. Op een dag krijgt de professor een brief van moeder overste Gracia, een oude bekende van hem. De school waar ze directrice is kampt met een mysterieus probleem. Ze vraagt de professor om hulp.

Blijkt dat de school waar het om gaat, Marhawa, een afgelegen oord is in Singapore. Prestigieus als wat maar contact met de buitenwereld is taboe. Professor Wright trekt er naartoe en vraagt zijn neefje Ricky om hem te vergezellen. Maar al snel wordt duidelijk dat Marhawa getroffen is door het T-virus, een zombievirus. Enkele leerlingen zijn al veranderd in zombies en een beet van hen leidt tot een nieuwe besmetting. Professor Wright beseft dat er dringend hulp nodig is van zijn vrienden van het BSAA, die tegen bioterrorisme strijden, maar Gracia wil alles binnenskamers houden. Hulp van buitenaf stuit op een njet. Professor Wright en Ricky moeten op zoek naar de oorsprong van het virus. Waar is de besmetting ontstaan? Enkel op die manier kunnen ze Marhawa redden van de ondergang…

Parallel volgen we ook de eliteagent van het BSAA, Chris Redfield. Hij kent de professor persoonlijk en is verontrust door diens verdwijning. Kan hij de hulp bieden die Marhawa zo dringend nodig heeft?

Resident Evil – Marhawa desire leest als een vlotte trein. Je wordt als lezer al snel meegezogen door de gebeurtenissen die de school treffen. Naoki Serizawa – die we kennen van Saru Lock – hanteert nog steeds zijn aangename tekenstijl die het grote publiek die deze manga ambieert zeker zal bekoren. Resident Evil – Marhawa desire is dan wel niet de manga van de eeuw, maar doet de franchise toch alle eer aan!