Rent-a-Girlfriend

Mangaka: Reiji Miyajima
Uitgever: Noeve
Volumes Frans: 6
Volumes Japans: 25
Score:

8 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Rent-a-Girlfriend van Reiji Miyajima wordt in het Frans uitgegeven bij de kleine uitgeverij Noeve. Nochtans lijkt ‘Kanojo, Okarishimasu’ een best wel populaire titel van het grote Kodansha. Maar misschien hebben de grotere Franse uitgeverijen ondertussen door dat sentimentele shonen manga het niet altijd even goed doen in het Frans? Maar op de Heuvel zit er natuurlijk een recensent die wat romantiek op pubermaat best wel weet te smaken – bij momenten. We nemen de manga dan ook met plezier onder de loep!

Kazuya Kinoshita is een twintigjarige student die economie studeert. De enige voorwaarde die zijn ouders hadden om hem naar de universiteit te laten gaan was dat ze hem één miljoen yen zouden geven en dat hij nadien nooit nog een cent van hen zou krijgen. “Zie dat je het maar niet vergooid aan de vrouwen”, waarschuwden ze hun oogappel nog. Maar ongetwijfeld weet een student economie goed met geld om te gaan. Toch?

Al snel leert Kazuya een knap meisje kennen die zijn eerste liefje wordt, maar nog voor de manga goed en wel begint heeft ze Kazuya al gedumpt. Ouch!

Kazuya voelt zich zo eenzaam dat hij beroep doet op een internetservice waar je voor een klein prijsje een liefje kan huren. Driewerf hoera!

En Kazuya is enorm tevreden over het meisje dat hij heeft uitgekozen. Wat ziet ze er knap uit! En ze is zo lief en charmant… En het toppunt… Op het einde geeft ze hem zelfs een kneepje in de hand. De student kikkert er volledig van op! Al moet de ontnuchtering dan nog komen…

Na afloop van zijn date leest hij in de app immers recensies van andere ‘gebruikers’ en blijkt dat de knappe Chizuru Mizuhara bij elke date dat kneepje geeft… Een zware klap voor Kazuya die slechts één mogelijkheid ziet: een tweede date boeken!

Maar bij die tweede date lijkt het scenario volledig te ontsporen en ontleent het enkele trucen uit het draaiboek van FC De Kampioenen. De misverstanden stapelen zich op…

Wanneer Kazuya tijdens zijn tweede date het bericht krijgt dat zijn oma in het ziekenhuis belandt, snelt hij er naartoe. Wat we dan in luttele hoofdstukken onder ogen krijgen, daar kunnen de scenaristen van De Kampioenen nog een puntje aan zuigen!

Wanneer de oma van Kazuya ziet dat haar kleinzoon voor het eerst een meisje meebrengt, kikkert ze meteen op. Een leugentje om bestwil lijkt hier het beste, meent Kazuya. En zo wordt Chizuru aan de familie voorgesteld als zijn vriendin… Hij krijgt het immers niet over zijn hart aan zijn zieke oma toe te geven dat hij het meisje enkel ‘huurt’.

De volgende dag ontmoeten Kazuya en Chizuru elkaar op campus. Blijkt dat Chizuru incognito les volgt aan dezelfde universiteit. Om niet zo onduidelijke redenen houdt zij haar bijbaantje liever verborgen. Maar dat is nog niet alles!

Wanneer Kazuya de volgende dag zijn appartement verlaat, ontmoet hij zijn buurvrouw. En dat blijkt niemand minder dan Chizuru te zijn! Zoveel toeval? Nu hebben we het wel gehad, denk je, maar niets is minder waar!

De oma van Chizuru blijkt immers in hetzelfde ziekenhuis opgenomen te zijn als de oma van Kazuya en beide oudjes hebben elkaar gevonden in een gezamenlijk onderwerp dat hen verbindt: de nieuwe liefde van hun kleinkinderen!

En zo heeft Rent-a-Girlfriend alles wat een goede romcom-manga nodig heeft en kan het misschien wel een net iets ruimer publiek aanspreken dan de doorsnee mannelijke pubers. Aangenaam leesvertier!