Récettes de la Tentation (Les)

Mangaka: Tiruyoshi
Uitgever: Soleil
Volumes Frans: 1
Volumes Japans: 1
Score:

5.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

De Eros-collectie van Soleil blijft het doen met one-shots die niet zelden uit een bundeling kortverhalen bestaan. Ook het hier besproken Les Récettes de la Tentation van Tiruyoshi bestaat uit 11 novelles.

Airi is een meisje dat de kost verdient door een erotische website over zichzelf te onderhouden. Bij haar eenjarig bestaan houdt ze een wedstrijd. De winnaar mag gedurende één fotosessie foto’s van haar maken. De sessie loopt een beetje uit de hand waardoor de foto’s wel erg goed passen op Airi’s website…

Dit eerste verhaal viel best wel mee. Het vormde een aangename lectuur. Spijtig genoeg zijn de tien andere verhaaltjes heel wat minder origineel. Er zit weinig interessants tussen en nergens beklijft het verhaal, de personages of de setting. Als dan ook de tekenstijl eenheidsworst is, dan blijft er maar bijster weinig over waardoor ik deze manga zou kunnen aanraden. Zeker omdat de prijzen van de Eros-collectie nu ook weer niet de laagste van de markt zijn.

Les Récettes de la Tentation is geen slechte manga maar moet toch op alle gebied net dat tikkeltje onderdoen voor het betere werk. Alleszins geen aanrader.