Real Account

Mangaka: Shizumu Watanabe / Okushô
Uitgever: Kurokawa
Volumes Frans: 1
Volumes Japans: 13
Score:

7.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Real Account is een shonen manga die in het Frans bij Kurokawa wordt uitgegeven. Deze moderne thriller van Shizumu Watanabe (My Girlfriend is a Fiction) en Okushô vist in de vijver van fans die ook zaken als Doubt, Darwin’s Game en Battle Royale lezen.

Real Account, oftewel ReA voor de hippe jeugd, is een sociaal netwerk dat alle andere overkoepelt en in de schaduw heeft gesteld. In Japan zweert in de nabije toekomst iedereen bij Real Account. Voor veel mensen doet ReA de dagelijkse sleur uit hun echte leven voor even vergeten.

Ataru Kashiwagi is één van de vele gebruikers van ReA. In het dagelijkse leven leidt hij een teruggetrokken bestaan zonder veel sociale interactie, maar in ReA heeft hij honderden volgers en is hij de beste in enkele games.

Ataru leeft na de dood van zijn ouders en broer samen met zijn zus. Zoals elke dag nuttigen ze samen het avondeten wanneer er zich plotseling een onverwacht fenomeen voordoet. Maar liefst 10.000 mensen worden opgeslorpt door het netwerk van Real Account en belanden in een virtuele realiteit. Ataru is één van hen…

De 10.000 gebruikers zijn gevangenen in de wereld van Real Account. Marble, de mascotte van ReA is tot leven gekomen en zal de 10.000 gebruikers zwaar op de proef stellen met enkele mind games. De 10.000 gebruikers zetten niet enkel hun eigen leven op het spel maar ook dat van hun volgers. Want als ze een spel verliezen, sterven ze, samen met hun eventuele ReA volgers die achterbleven in de echte wereld… Wie sterft, wie blijft leven? Last man standing…

Real Account is één van die manga die tot het moderne survival-thriller genre behoort. Slechts één van de 10.000 gebruikers van Real Account die in het spel werden gezogen zal er levend uitkomen. Het wordt dan ook een spel van manipulatie en intriges om zolang mogelijk te overleven. Wie smeedt de beste complotten? Wie probeert er wie te slim af te zijn? Of slaagt er iemand spelleider Marble te misleiden? Allemaal zaken die de lezer geboeid zullen doen verder lezen.

Real Account vormt een aangename lectuur voor fans van het genre. Naast de gekende complotten en manipulatietechnieken wordt er ook de nodige aandacht besteed aan het verleden van de personages en dat maakt van Real Account een leuk reeksje.