Racailles de l’autre monde

Mangaka: Hiromasa Okujima
Uitgever: Ki-oon
Volumes Frans: 3
Volumes Japans: 3
Score:

8 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

De demonen gaan hun peren zien in deze seinen manga want vier bullebakken worden naar hun wereld getransporteerd! Maar is hun kracht even groot als hun mond?

Les Racailles de l’autre monde (oftewel Isekai Yankii Hachioji) is een seinen manga ontsproten aan het brein van Hiromasa Okujima. In deze fantasy comedy worden vier leerlingen van een technische school getransporteerd naar een fantasywereld waar ze zullen strijden tegen de demonenkoning… Spanning, sensatie en vooral ook een gezonde dosis humor!

Shinichi is nog maar eens als winnaar uit een straatgevecht gekomen. De jongen is gewoon te sterk voor de buurt. Tegen zijn drie kompanen durft hij de harde waarheid toegeven: hij lijdt aan een burn-out. Waar vindt hij immers een tegenstander die hem wat weerwerk kan bieden?

Op dat moment vindt er echter een stevige aardbeving plaats. En al snel blijkt dat die aardschok de school en de vier vechtersbazen in een andere wereld heeft getransporteerd. Een wereld waarin demonen de mensheid bedreigen. Eindelijk een uitdaging die naam waardig, aldus Shinichi!

Wanneer Shinichi en zijn vrienden een klein meisje redden van een gewisse dood, schrikt het meisje… In Shinichi en zijn drie vrienden, ziet het meisje immers de vier helden aangekondigd in de legende… Vier in het zwart geklede helden zullen de demonenkoning verslaan. En het toeval wil dat het schooluniform van Shinichi en zijn vrienden gitzwart is! Een voorteken?

“Les Racailles de l’autre monde” is een typische tienermanga waarin enkele stoere gasten stoer doen, maar waarin een stevige dosis hilariteit ervoor zorgt dat de manga zich niet al te serieus neemt. Een champignon met een uit de kluiten gewassen penis? Een discussie tussen een orc en enkele dorpelingen over hun favoriete ontbijtgranen? In deze manga kan het allemaal.

Je waant je vaak ook in een echte RPG, want elke personage heeft zijn klasse en zijn statistieken. Weinig meerwaarde, maar wel leuk gevonden.

De combinatie van het furyo en fantasy aspect wordt hier gewoon erg leuk uitgewerkt. De manga blijft erg herkenbaar en volgt alle klassieke elementen, maar door het unieke sausje wordt het allemaal toch erg leuk om volgen. Voor het doelpubliek van de wat oudere tieners is dit gewoon smullen!