Quand Takagi me taquine

Mangaka: Soichiro Yamamoto
Uitgever: nobi nobi
Volumes Frans: 4
Volumes Japans: 13
Score:

8.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Soichiro Yamamoto heeft duidelijk een spitsvondig gevoel voor humor. Dat bewijst de mangaka in “Karakai Jouzo no Takagi-san,” oftewel “Quand Takagi me taquine” in het Frans. Het is de kleine Franse uitgeverij Nobi Nobi die het lumineuze idee had deze aangename lectuur ook naar onze contreien te brengen.

Nishikata is een ietwat verlegen, onzekere jongen; Takagi is zijn jeugdvriendin die er het grootste plezier in beleeft om Nishikata te plagen. Zij lijkt wel het tegenovergestelde van haar jeugdvriend en barst steeds weer in lachen uit als ze er nog maar eens in geslaagd is om Nishikata een poets te bakken. Het is Nishikata’s grootste wens om Takagi eens terug te pakken met een geslaagde grap, maar of hij daarin ooit zal slagen…

Quand Takagi me taquine (in het Engels ook gekend van de anime Teasing Master Takagi-san) is een vlot weglezende, humoristische manga waarbij de grappen echt wel vermakelijk zijn. De personages zijn nog wat jonger, waardoor het jongens versus meisjes-gevoel ook nog erg speelt.

Voor de lezer is het al snel duidelijk hoe de gevoelens van Takagi in elkaar zitten, maar Nishikata heeft maar niet door waarom zijn jeugdvriendin hem telkens weer beetneemt. Meisjes zijn duidelijk wat vroeger rijp dan jongens…

Quand Takagi me taquine is niet alleen een grappige manga, maar vormt ook een heel sfeervolle, warme lectuur. Het komische duo sleept je volledig mee als lezer en ook al volgt deze humoristische seinen manga een vast stramien, me storen aan het repetitieve karakter heb ik nog nooit gedaan, daarvoor zijn de personages en hun prille gevoelens te vertederend.